Mojfaks.hr u Laganini

Ispisala se s faksa 2 tjedna nakon prvog predavanja: Slažete li se s njenim razlozima? VIDEO

Dok neki jedva čekaju upis na željeni faks i isprobavanje svih čari studentskoga života, drugima ta ideja uopće nije privlačna. Dorotea pripada ovoj drugoj skupini mladih, a evo i zašto ju ideja studiranja nije privlačila. Čak ni kad je upisala fakultet.

28. rujna 2020 17:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kada se upisuje srednja škola, malo tko zna što stvarno želi od života i čime se želi baviti kad odraste. Zato veliku ulogu kod biranja škole (a samim time i buduće profesije) imaju roditelji koji za svoju djecu uvijek imaju određene prijedloge i želje.

...INSAJDERSKI vodič za brucoše: Kako naći pravu ekipu, treba li ići na konzultacije? Studentica Aneta zna odgovore na pitanja koja vas muče...


...Što sve može poći krivo? Očekivanja vs. realnost kada je faks u pitanju!...


Roditelji žarko žele da studiraš, a ti?!


Nekada se ideje i želje roditelja podudaraju s afinitetima djece pa "guranje" u određenom smjeru padne na plodno tlo, a nekada baš i ne. Činjenica je da svatko od nas ima neke urođene interese, sposobnosti i talente koji se mogu, ali i ne moraju podudarati s vizijom vašeg života kako ju zamišljaju vaši roditelji. Iako je sugestija i savjet s njihove strane dobrodošao jer rijetko koji srednjoškolac ima jasnu i neoborivu ideju o tome što želi raditi cijeloga života, forsiranje odabira studija, ali i ideje studiranja ako mlada osoba za to nema inetresa, uglavnom nije recept koji vodi ka uspjehu.

Sami najčešće imamo najispravniji osjećaj za ono što želimo, a nije mnogo drugačije ni prilikom upisa srednje škole ili studija. Voditi se onime što žele tvoji roditelji ili što će upisati tvoji prijatelji nije dobra ideja. Zašto? Pogledajte u novom videu na Hej! kanalu koji je snimila Dorotea, a u kojem je ispričala sve o svojoj zanimljivoj odluci o napuštanju i odustajanju od faksa, unatoč velikoj želji roditelja da postane studentica.



Je li odustajanje od faksa dobra ili loša odluka, ovisi o svakome ponaosob i onome što svatko želi od života. Prije nego što donesete ovako veliku odluku, dobro razmislite i sagledajte situaciju iz različitih kutova, a uzmite u obzir i kakvim se poslom želite baviti u životu.

I naravno, pretplati se na Hej! kanal i stisni zvonce koje će te obavijestiti svaki puta kada na kanalu objave novi video – to je sigurno dobra odluka jer ćeš i ubuduće na kanalu pronaći mnogo zanimljivih studentskih tema i iskustava.

Još vijesti