V.K. u Laganini

[VIDEO] Svi studenti ugasili kamere na Zoom predavanju: Iznenađenje koje je uslijedilo dirnulo je profesora do suza

S obzirom na to da u posljednje dvije godine nikome nije bilo lako, a posebice studentima i profesorima koji su morali svoju nastavu u kratkome roku prilagoditi virtualnom okružju, poruka podrške i lijepa riječ puno znače.

25. studenog 2021 17:17
zahvala profesorima

zahvala profesorima Foto: Screenshot

Od početka pandemije, cijeli se obrazovni sustav u vrlo kratkome roku morao iz klasičnih predavaonica prebaciti u one virtualne. I dok se znanstvenici bore s mutacijama virusa, bolnice s velikim brojem pacijenata, vlade s uvođenjem mjera kako bi ublažili gospodarsku i ekonomsku krizu, profesori se bore s novim načinom predavanja.


Svi smo svjesni činjenice kako je virtualna nastava dokazala da velik broj profesora nije bio dovoljno informatički pismeno, pa su se oni morali još nositi i s problemima ovladavanja informatičkom tehnologijom, a uz to, voditi relativno normalnu nastavu. Isprva smo se smijali memeovima inspiriranima tehničkim pogreškama i nedostavcima online nastave, a potom su na red stigli najbolji izgovori studenata za izostajanje s predavanja, poneka "scena za odrasle", te savjeti kako izbjeći nastavu domišljatim trikovima...


>>>Urnebesni biseri s online nastave: Jedni rezali šunku na satu, drugi se javljali s pecanja, ali rijetko ju je tko shvatio ozbiljno<<<


Uz spomenuto, mnogo se studenata žalilo kako profesori nemaju razumijevanja prema njima pa se često činilo da su narušeni dobronamjerni odnosi i komunikacija između profesora i studenata. No, kada studenti vide koliko se neki njihovi profesori trude i daju sve od sebe kako bi im prenijeli znanje za bolju budućnost, onda to i obznane profesorima, pa im i zahvale.


Zahvale profesorima koji se trude - diljem svijeta


Nedavno je NowThis objavio skup videa koji su postali trend diljem svijeta. Studenti su odlučili porukama podrške i zahvale zahvaliti svojim profesorima na trudu i vremenu koje ulažu kako bi im nastava bila i dalje dobra s obzirom na sve okolnosti.


>>>[FOTO] Toliko ga ne zanima matematika da je tijekom sata – radio ovo! Urnebesna napomena profe postala viralna<<<


"Je li ovo neka nova cool stvar koju svi radite? Da svi ugasite kamere?", upitao je stariji profesor svoje studente na jednom predavanju.


"Čuo sam da to drugi rade. Da svi isključe kamere, pa čak i profesori", nastavlja objašnjavati profesor čija je kamera jedina bila uključena. "Ozbiljno? Jesam li ja kriv za to da su vam kamere isključene?", upitao je u nevjerici.


"Pa, doktore Brown, odlučili smo nešto napraviti", oglasila se jedna studentica, i dalje iza isključene kamere, koja je potom zamolila svoje kolege da krenu. Svi su studenti iste sekunde uključili kamere i pokazali rukom ispisane poruke zahvale za svog profesora. "Ljudi, rasplakat ćete me", rekao je profesor koji nije mogao suzdržati suze.


Potom se i rasplakao pa je brisao suze ispod naočala nakon što je vidio jedan ovako lijep način zahvale svojih studenata.
Nakon što je ovaj dirljiv video ugledao svjetlo dana, nije trebalo dugo da i ostali studenti i učenici istu stvar naprave za svoje profesore i nastavnike. Reakcije nastavnika i profesora ubrzo su postale viralne. "Ovo je najljepša stvar ikada", kazao je jedan koji se potrudio i fotografirati ekran svojih učenika. "Ovo je prekrasno, uljepšali ste mi večer. Ok, nema završnog ispita, svi imate maksimalan broj bodova", šalio se drugi i odmahivao rukom.


>>>Muke po Zoomu i Meetu: 9 urnebesnih memeova koji nas podsjećaju na online predavanja 2020<<<


Bez obzira na mnogobrojne tenzije koje nas okružuju, informacije koje nas rastužuju ili straše, ponekad je dovoljna samo jedna riječ zahvale kako bismo u svom poslu i obavezama nastavili dalje, uz jednak, pa možda i snažniji, trudi i napor.


izvor: NowThis