Mojfaks.hr u Laganini

Viralna fotka s jutarnjeg 'korona-predavanja': Studenti nastavu pohađaju na PARKIRALIŠTU

Dodat ćemo da školarina na državnom Sveučilištu u Texasu košta 25 tisuća dolara…

3. rujna 2020 15:04
Viralna fotka s jutarnjeg 'korona-predavanja': Studenti nastavu pohađaju na PARKIRALIŠTU

Viralna fotka s jutarnjeg 'korona-predavanja': Studenti nastavu pohađaju na PARKIRALIŠTU Foto: MojFaks

Nitko se ne veseli jutarnjim predavanjima, ali najčešće se ona održavaju na toplome, u zatvorenom prostoru. No, ova je godina sve samo ne uobičajena.

Fotka koja je među američkim studentima postala viralna na Twitteru prikazuje studente državnog Sveučilišta u Texasu koji predavanje prate na parkiralištu, uz poštivanje propisane fizičke distance. Fotografiju je uslikao student glazbene edukacije, Cade T., koji je pojasnio zašto su sjedili vani na otvorenome.

...Treba li \'ZAMRZNUTI\' ovaj semestar? Studentica zagrebačkog fakulteta tvrdi: Ponašati se kao da je sve normalno je – nerealno!...


Kao student muzičke edukacije, tijekom školovanja mora naučiti svirati nekoliko različitih instumenata. Ovaj su put na red došli puhački. "Sjedili smo vani jer je rizik od zaraze prilikom sviranja puhačkih instrumenata mnogo veći", kazao je. "Predavanje se moglo održati samo vani ukoliko smo željeli ispoštovati smjernice za održavanje distance jer na fakultetu nemamo adekvatne prostorije za to", pojasnio je.

...Student \'cinkao\' kolege jer misli da su izvor zaraze: \'Prijavio sam ih nadležnima i sad su u izolaciji!"...


Objavio je fotku uz riječi "Ovo je što na Sveučilištu Texas dobijem za 25 tisuća dolara školarine! Volim predavanje u 8 ujutro." Fotka je zaradila gotovo 130 tisuća "lajkova", a podijeljena je 17 tisuća puta.

...Crne brojke nakon početka predavanja: Nakon tjedan dana nastave UŽIVO više od 500 studenata pozitivno na koronavirus...


Cade, međutim, ne želi da se njegova objava krivo protumači kao kritika profesora. Smatra da se nastavno osoblje jako trudi i da se na najbolji mogući način pokušavaju nositi s pandemijom i ograničenjima koja podrazumijeva.

U službenom priopćenju s ovog fakulteta, za Buzzfeed su poručili da je ovaj oblik nastave osmišljen kako bi se minimizirao rizik od zaraze. "Kad je nositelj kolegija shvatio da je primarni način zaraze koronavirusom zrakom, posebice u prostorijama u kojima se koriste klima-uređaji, potražio je rješenje za održavanje nastave tijekom koje će njegovi student biti maksimalno zaštićeni", tvrde. "Boravak na otvorenom, dok istovremeno nose maske prilikom sviranja, najsigurniji je okoliš za ove studente", zaključili su s Fakulteta.

...\'Kad ti ostane 1 ispit do diplome i zatvore fakultet\': Priča studentice kojoj će epidemija produljiti studiranje...


Cade kaže da su neki kolegiji prebačeni u on-line sferu dok su drugi kombinacija on-line i on-site nastave. Uglavnom, tvrdi, student nose maske i svi se osjećaju zaštićeno. Bez obzira na sve, Cade kaže da je bilo neobično sjediti vani jer su ih drugi kolege koji su prolazili kraj njih čudno gledali, a i sviranje bi im poremetio sporadičan zvuk automobila u prolazu. "Očito je da se ne osjećaš dobro kad plaćaš toliku školarinu, a onda sjediš vani. No, mislim da u datim okolnostima svi  dajemo svoj maksimum."

L.B./izvor: BuzzFeed
foto: Twitter via Cade T.