V.K. u Laganini

[VIDEO] Što to visi sa prozora studentskih soba? Studentica u videu otkrila zašto to rade baš u domovima

Studenti na kreativne načine čuvaju svoje stvari od krađe ili ih drže na hladnome kad temperature postanu pogodne za to.

31. Siječnja 2022 17:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti koji žive u studentskim domovima na vrlo domišljate načine pokušavaju riješiti problem skučenih prostorija i ponekad nedostatka frižidera. Studentske sobe vrlo su malene, stoga se njihovi stanari na svakojake načine snalaze kad je pohrana osobnih "pokretnina" u pitanju.


Jedna od stvari koja se često može vidjeti na studentskim domovima je da su prozorske klupčice krcate kvarljivih namirnica, posebice u zimskom periodu. Studenti imaju malene frižidere u sobama i često im u njih ne stanu sve stvari, stoga, kako bi im hrana i piće ostali hladni, često ih odlažu na daske od prozora.


>>>FOTO Studentske navike koje teško izumiru: Bivša studentica psihologije preselila u kuću, a i dalje radi ovo...<<<


Osim ovog scenarija postoji i onaj u kojemu stanri domova uopće nemaju frižider na raspolaganju u sobi, već ga dijele sa sustanarima s kata, pa su krađe namirnica i pića česte. Kako bi studenti čuvali svoju hranu od kradljivaca, moraju se snaći na vrlo kreativne načine.


>>>[FOTO] Najluđa mjesta na kojima spavaju zagrebački studenti kad zaborave ključ ili ne mogu do svog kreveta: 'Fulao i sobu i paviljon...'<<<


Viseći frižideri


Ako studenti na svojim prozorima nemaju daske kako bi lakše odložili svoje stvari, moraju se snalaziti na druge načine – stavljati hranu i piće u vrećice koje bi potom objesili na vanjsku stranu prozora.


Jedna je studentica objavila nedavno na TikToku video-isječak s opisom: "frižideri u studentskom domu". Njen je video ubrzo postao viralan pa je studentica sakupila skoro 25 tisuća lajkova i 70-ak komentara.


"A zašto ne postoje frižideri unutra?", upitala je znatiželjna gledateljica videa studenticu, na što joj je ova kazala da imaju "ali ljudi kradu doslovno sve od paradajza do špeka". Kako je autorica videa sama navela u komentarima, studenti imaju frižider, ali samo jedan na cijelome katu. "Ako ne želiš da ti netko ukrade hranu ili ti se ne da hodati do kuhinje, napraviš to", pojasnila je.


>>>[VIDEO] Studentica objavila video bizarnog kampusa: 'S balkona skaču u hodnik...'<<<


>>>[VIDEO] Strašno! Ovako izgledaju sobe na Harvardu, ali samo za BRUCOŠE: 'Opasno po zdravlje!'<<<


"Jednom mi je netko ukrao pivo iz kuhinjskog i otad sam prakticirala samo 'prozorski fridž'", kazala je druga komentatorica sličnoga iskustva.


"Snađi se kume na balkanski način! Ajde, moji još dan danas na balkon ostave lonac sarme jer je kao u frižideru i ne pokvari se", spominje još jedan korisnik ove mreže. "Standard kada prolaziš pokraj učeničkih i studentskih domova vidjeti tetrapake i boce na prozorima", kazala je još jedna komentatorica.


Uz njih, jedan je komentator naveo duhovitu uzrečicu kojom se neki kreativni studenti vode: "If it's stupid but it works, it ain't stupid" (Ako je glupo, ali funkcionira, nije glupo).

Još vijesti