Anja Z u Laganini

Zavirite u ČAROBNU sobu studentica sa Save: Napravile božićni ugođaj koji mami uzdahe (i na koji smo malo ljubomorni) FOTO

Iako zvaničnog Adventa i kućica u centru Zagreba nema, ipak je u studentskim sobama započelo blagdansko raspoloženje i ukrašavanje.

3. prosinca 2020 16:34
Zavirite u ČAROBNU sobu studentica sa Save: Napravile božićni ugođaj koji mami uzdahe (i na koji smo malo ljubomorni) FOTO

Zavirite u ČAROBNU sobu studentica sa Save: Napravile božićni ugođaj koji mami uzdahe (i na koji smo malo ljubomorni) FOTO Foto: MojFaks

Kao i prethodnih godina početak prosinca sa sobom donosi novo raspoloženje. Pritisak oko završnih kolokvija zna porasti, ali opet mnoštvo je lijepih stvari koje tada mogu okupirati pažnju studenata i predstavljati kratki bijeg od knjiga i ispita. A ovih dana i ekrana laptopa s kojih se nastava aktivno prati. 


...Zaboravite na centar grada! Adventska sobica Helene i Petre oduševljava studente: Stižu i ponude domskih vinara...


Okupljanja u studentskim domovima zbog trenutne epidemiološke situacije ne bi trebalo biti, ali po koje druženje u kuhinji, kako smo saznali od studenata ipak se povremeno održi. I dok su prethodnih zima, studenti svoje sobe ukrašavali i pozivali kolege na malo razgovora i kuhanog vina, dok različite lampice trepere sa zidova, ovaj put okupljanja će službeno morati izostati. 

...Snjegovići napali studentski dom u Zagrebu: za sve su krive ove studentice...


Studentice Antonela i Petra iz najpopularnijeg zagrebačkog doma na \'Savi\', koji je i poznat po svojim druženjima i najveselijoj ekipi, odlučile su da im korona ipak ne pokvari duh Božića i uredile svoju sobicu, koja izgleda kao prava blagdanska čarolija. 

foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dopuštenje

Kako za portal MojFaks govori Antonela, cimerica Petra i ona su oni tipovi osoba kojima je Božić u glavi od sredine 11.mjeseca. 

...ŠARA UZVRAĆA UDARAC – i baš je zabolio! Još jedna domska soba ODUŠEVILA adventskim ukrasima...

 
"S obzirom na to da je ove godine situacija takva kakva je odlučile smo malo ukrasiti našu sobu i tako unijeti bar malo radosti na \'Savu\'. Prvo smo gledale online što bismo mogle kupiti i osmislile kako bi to izgledalo, a onda smo se zaputile u trgovine i u njima našle sve sto nam treba, čak možda malo i viška", priča nam Antonela a svi znamo kako je lako kupiti po koji ukras viška. 

foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dopuštenje

Odijevanje sobe u blagdansko ruho trajalo je tri dana, jer su studentice pravile pauze što zbog fakultetskih obveza, što zbog odmora.  

foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dopuštenje

"Malo se jesmo umorile, ali smo svakako i više nego zadovoljne rezultatom. Ove godine, zbog svih mjera druženja po domu nema, ali nas to nije spriječilo da se nas dvije zabavimo uz otvorenje našeg adventa - pravi božićni ugođaj u malom", poručila je Antonela za kraj razgovora.  

video: privatna arhiva, J.P., objavljeno uz dopuštenje

Video s njihovom čarobnom sobicom, objavljen je u grupi doma na Facebooku, a mnogi sudeći prema komentarima pokušat će svojim ukrašavanjem soba nadmašiti ovu blještavu atmosferu iz 11.paviljona.  

foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dopuštenje

Još vijesti