V.K. u Nakon predavanja

[FOTO] Borba menzi: Tisuću studenata odlučilo koja je najbolja menza u Zagrebu

Je li ovo najbolja menza u Zagrebu?

21. veljače 2022 13:04
menza Odeon, Arhitektura,

menza Odeon, Arhitektura, Foto: Screenshot

Ništa se ne može usporediti s domaćim specijalitetima naših roditelja ili baka i djedova. No, studenti koji zbog studija dosele u novi grad nemaju prilike svaki dan uživati u lukszusu mamine kuhinje pa se okreću studentskim menzama kao često jedinom pravom izvoru kuhane hrane.


Zagrebački studenti nedavno su na popularnoj Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić - Sava" upitali koja je menza najbolja, a kolege su vrlo rado odgovorili.


Čini se da je ova menza još uvijek favorit mnogih studenata. Naime, kad smo među gotovo 2000 studenata proveli anketu o najboljim menzama, apsolutni favorit među studentima bila je privatna menza "Odeon" u sklopu Fakulteta arhitekture, građevine i geodezije. Svi su se studenti složili da je atmosfera ugodna, jela ukusna i kvalitetna te da u ponudi imaju više izbora od ostalih menzi. Isto nam je tom prilikom potvrdilo i nekoliko studenata.


>>>Skoro 2000 zagrebačkih studenata odabralo TOP 5 najboljih studentskih menzi<<<


"Hrana je prefina, drugačija je od tipične sc hrane. Iako ne studiram tamo, često posjećujem menzu na građevini jer mi je relativno blizu stana", kazala nam je tada Ana s ERF-a. S njom se složila i studentica FFZG-a. "Fina hrana, ne čeka se dugo u redu, imaju stvari poput tortilla i čokoladica što je odlično", kaže.


Uz sve pohvale, našlo se i nekoliko primjedbi koje je s nama podijelila studentica Filozofskog fakulteta. "Građevina je super, ali je relativno mala pa se brzo stvori gužva, a i uvijek moram čekati u redu što ne volim", priznaje. S time se slaže i studentica FBF-a Katarina. "Menza nije dobro organizirana, malo je nezgodno zbog reda i gužve, no unatoč tome obožavam njihovu hranu, posebice pohani sir", kazala je.


najbolje menza, komentari najbolje menza, komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


Iz ankete je vidljivo kako je menza na Arhitekturi (restoran Odeon) daleko najbolja po izvoru studenata. Za ovu je menzu glasalo više od tisuću studenata, dok se na drugom mjestu, tek nešto više od tristotinjak glasova, nalazi menza na FER-u, restoran "Cassandra".


>>>[FOTO] Legendarna 'slasta' od danas opet radi! Studenti navalili na kolače i sladoled za par kuna, ali pravi HIT je ovaj napitak<<<


komentari, najbolja menza komentari, najbolja menza Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


Kemija ima samo dva glasa / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


Na trećem mjestu nalazi se studentski restoran Lašćina za 145 glasova, a na četvrtom mjestu je Borongaj sa 137 glasova.


komentari, menze najbolje komentari, menze najbolje Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Arhitektura je precijenjena. Jedino im tortilje valjaju. S druge strane, FER i SC", napisao je student svoje mišljenje.


>>>[FOTO] 'Doktor' trošenja u menzi ponovo 'pegla': Ovaj bi račun bez subvencije platio 153 kune – provjerite što je sve pojeo<<<


S druge strane, bilo je studenata koji su komentirali i studentske restorane izvan Zagreba. "Ono kad iz Zagreba dođeš u Split ili Zadar pa se preporodiš", napisao je netko.


menze, komentari menze, komentari Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Borongaj nadmašuje očekivanja / Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Ekonomiju treba zabranit zakonom", napisao je netko u komentarima, a u anketi se upravo ova menza sakupila samo 18 glasova.


komentari, najbolja menza komentari, najbolja menza Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava


"Nemojte pliz toliko arhitekturu hvalit, opet će nam red biti van do ceste", zamolio je jedan student.

Još vijesti