Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'Brzi i žestoki' na studentski način: FSB Racing Team ima formulu za uspjeh u svijetu Formule 1

Prvi hrvatski tim Formule Student je ekipa FSB Racing Teama - radi se o natjecanju koje je slično Formuli 1, ali na 'studentski način'.

17. ožujka 2017 14:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dok u Formuli 1 do izražaja najviše dolazi brzina, u Student Formuli prioritetna su tehnička rješenja. Ovi dečki i cure sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje osvajaju nagrade još od 2004. kada je osnovan tim, a cilj nastupanja na natjecanjima jest promocija hrvatskog znanja te suradnje javnog i privatnog sektora u obrazovanju.

Rezultati s natjecanja FSB-ovaca sve su bolji pa su tako 2014. osvojili 10. mjesto u Engleskoj koje im je donijelo titulu najuspješnijeg tima u regiji, ali ujedno i najuspješnijeg studentskog projekta u Hrvatskoj.

U timu je za sada 50 studenata, a puno bivših članova sada radi u tvrtki Rimac automobili


Budući da FSB "trkaći tim" traži nove članove među studentima, zanimalo nas je koje predznanje moraju imati osobe koje se prijave te što će ondje sve raditi. Naime, studenti koji se pridruže timu će prvo kroz određeni period upoznavati s radom tima, načinom kako tim funkcionira te će student postepeno ući u projekt. Ono što se trenutno odvija jest okupljanje ekipe koja će raditi na električnoj formuli.


Članovi tima popravljaju detalje na karbonu... foto: Sven Ljubičić


Bolid pri završavanju u garaži... foto: Tin Koren

"Student mora poznavati osnove činjenice koje naši voditelji pojedinih podtimova traže od njih. Ono što je bitno kod studenta da ostavi dobar prvi dojam te je također bitno i da je kroz srednjoškolsko obrazovanje imao nekakvo iskustvo u radu, no nije nužno. Najbitnije od svega da je voljan učiti i da teži uvijek nečemu što je za nas u tom trenutku nedostižno", rekao je Tin Koren iz FSB Racing Teama.

...On je uspio i radi kod najpoželjnijeg domaćeg poslodavca: Kako dobiti posao kod Rimca?...


...Za ove riječke studente \'otimaju\' se BMW i Rimac Automobili: Riteh Racing Team...


U za sada broji 50 ljudi, a kako kažu, brojni viši članovi rade u tvrtki Rimac automobili koji trenutno slovi za jednog od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj. Osim s Rimcem, FSB-ovci su surađivali i s Peugeotom Hrvatska te su pobrali hrpu nagrada i pohvala sa svojim bolidom "Kuna". No, "Kuna" nije jedina jer je i njihov bolid "Ris" koji je prvi put vozio na utrci Formula Student u engleskom Silverstoneu.

Ako vam se sviđa varijanta "Brzih i žestokih" u studentskoj verziji, ovom timu se možete priključiti nakon što ispunite ovaj obrazac.

Ivana Petrić
foto: FSB Racing Team

Još vijesti