Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Buđenje u 5:30 i kardio natašte: Mišići studenta Brune oborit će vas s nogu

21-godišnji Bruno Del Vechio dolazi iz Požege i studira menadžment i poduzetništvo na pulskom Sveučilištu. Ali ništa od ovoga niste pročitali, jel da? Zapravo gledate njegovu fotogafiju...

2. svibnja 2017 17:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bruno je jedan od natjecatelja koji je na ovogodišnjem XX. državnom natjecanju u bodybuildingu, održanome u shopping centru West Gate od 21. do 22- travnja, ostvario zapaženi rezultat: među juniorima je osvojio 4. mjesto, a među seniorima odlično 6. i to u classic bodybuilding kategoriji.

Iako kao svaki pravi sportaš nije zadovoljan rezultatima i kaže da su mogli biti bolji, nama je činjenica da trenira i studira istovremeno razlog za svaku pohvalu.

Prvo se natjecao u powerliftingu, a onda je došla i mišićna masa...


Ako vas impresioniraju Brunini mišići, znajte da se do njih teško dolazi. Ovaj student u teretanu je krenuo u osmom razredu osnovne škole u sklopu brdskog biciklizma koji je tada trenirao.

"To je bio trenutak u kojemu sam se zaljubio u bodybuilding i odtad nisam stao trenirati. Odustao sam od svih sportova i počeo se pripremati za natjecanje, uz pomoć trenera Roberta Međugorca koji me od početka pratio i bez kojega ne bi mogao postići sve ovo", prisjetio se Bruno. Prvo se dvije-tri godine natjecao u powerliftingu dok nije dosegao dovoljnu mišićnu masu za bodybuilding.

Buđenje u 5:30 i kardio "na tašte"


S obzirom da ovaj sport od natjecatelja zahtijeva veliko odricanje, disciplinu, ali i financijsko ulaganje, Del Vechio priznaje da nije lako uskladiti bodybuilding i studiranje.


foto: privatna arhiva

"Najveći je problem onaj financijski. Tu su mi roditelji pomogli i omogućili da dio troškova isfinanciram tako što sam godinu prije konobario preko ljeta. Ali ako je dovoljno jaka želja sve se može", dodaje.

Ako vas zanima kako izgleda jedan tipični studentski dan tijekom priprema za natjecanje, evo vam odgovora: buđenje u 5:30, odrađivanje kardia (trčanje, brzo hodanje, bicikl) na prazan želudac, nakon toga doručak i spremanje za faks koji počinje u 8. I to je samo dio dnevnih obaveza!

"Nakon što faks završi dolazim doma i pripremam obroke za cijeli dan, priuštim si malo popodnevnog odmora i onda ponovo na trening u teretani koji bi trajao sat i pol vremena, zatim obrok i još sat vremena kardia te prije spavanja vježbanje pozinga 10-20 minuta. Vremenski obroci su mi bili raspoređeni tako da sam jeo svaka dva sata", kaže Bruno.

Što se tiče pića, Bruno u periodu intenzivne pripreme za natjecanja smije piti samo vodu i kavu bez šećera – sokovi ili bilo što sa šećerom ne dolaze u obzir. Što se tiče hrane jede samo jaja, piletinu, ribu, povrće i rižu.


foto: privatna arhiva

"Mlijeko, kruh, mliječni proizvodi, voće i slatko mi je bilo strogo zabranjeno. U pripremama za natjecanje zadnja četiri mjeseca menza mi je bila zabranjena zona", dodaje naš sugovornik. Za zadnje natjecanje tako je u par dana morao skinuti pet kilograma što nije nimalo lak zadatak.

"Bodybuilding mi je podigao samopouzdanje"


Nije neočekivano da je Bruno zapažen od strane djevojaka i da često čuje mnoge pozitivne komentare na svoj izgled. No, njegovi mišići ponekad su i prava smetnja.

"Moram reći da mi je bodybuilding jako podigao samopouzdanje i status u društvu", priznaje. "Naravno da je bilo par smješnih situacija, ali također i nekoliko neugodnih vezanih uz moj izgled", nastavlja Bruno. "Jedna od tih ponavlja se svaki put kad putujem autobusom kući jer zbog širine leđa osoba koja se vozi pokraj mene baš i nema previše mjesta", dodaje kroz smijeh naš sugovornik.

Iako "ganja" diplomu, Del Vechio kaže da nakon fakulteta planira završiti trenersku školu i početi raditi u teretani, a ne u struci.

"Nastavit ću se baviti bodybuildingom i ako bude prilike probati to podići na profesionalnu razinu", kaže za kraj.

L.B./foto: Facebook@Fitness BODY ART