Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Pandemije, jednorozi i baloni: Video igre kao stvorene za izbjegavanje učenja i pisanja seminara

Postoji li išta zavodljivije od ideje da cijeli dan sjedite pred kompom i igrate igre s prstom u uhu? Dobro, možda ne s prstom u uhu jer morate tipkati, ali svi će studenti priznati da ne postoji slađi način trošenja vremena od ovog...

26. listopada 2016 16:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vrijeme koje bismo trebali posvetiti učenju, pisanju seminara i općenito akademskim obavezama, nerijetko posvećujemo stvarima koje nas odvlače od ovog prvog: surfamo internetom, tražimo strance po Omegle-u, brojimo pukotine na zidu i slično.

No, osim toga volimo i razgibati prste pa nešto i zaigrati na računalu. Ne govorimo ovdje o vrhunskim igrama u koje se isplati ulupati sate i trud, nego o onim "brzinskim" i besplatnim ubojicama dosade.

Kako ne biste više trošili vrijeme stalkajući malu od susjedine tetke, ovdje se nalaze igre kojima možete kratiti vrijeme namijenjeno za produktivan rad:

Agar.io


Ovo je za više ljudi, što znači da ako ste vi i vaš cimer odlučili potratiti vrijeme – barem to možete napraviti na kreativan način. I to toliko kreativan da je cilj u cijeloj igri ostati nepojeden, a svaki igrač je jedan krug ili balon – kako god to okruglo želite nazvati. Što više drugih balončića pojedete to ćete više narasti i kretati se tromije što znači da vas drugi ne mogu s lakoćom pojesti, ali možete postati laka meta. Ono što vi trebate napraviti jest izboriti se da postanete najveći balon na polju, a igru možete zaigrati ovdje.



Abobo\'s Big Adventure


Ova igra podsjeća na stare verzije Nintendo igara, a glavni junak je Abobo čiji je glavni zadatak spasiti sina od ulične bande. Svaki level zahtijeva drugačiju borbenu strategiju koju treba upotrijebiti baš kao i u drugim klasicima iz 8-bitne ere. Borba se proteže kroz osam levela, a na svakom levelu se pojavljuje neki lik iz Nintenda. U slučaju da ste veliki ljubitelj klasičnih igara, svoj \'skill\' možete provjeriti ako kliknete ovdje.



Pandemic 2


Cilj u ovoj igri je konstruirati kugu i izbrisati ljudsku rasu s planeta. Ono što morate napraviti jest napraviti protumjere u slučaju ako ljudi pokušaju izbjeći zarazu. No, morate raditi vrlo brzo kako biste kugu proširili prije nego luke i aerodromi postanu karantena. Igru možete pronaći na linku i postati zli znanstvenik.



Slither.io


Sjećate li se "Zmije" na Nokiji? E pa ova igra je točno na tu šemu, samo s vrlo natjecateljskim obratom koji se tiče više igrača. Ono što morate napraviti jest pojesti što više točaka taman da narastete toliko veliki da se možete početi hraniti i drugim igračima. Naravno, i tu je kvaka jer što veći postanete to ćete postati lakša meta zbog sporijeg kretanja. Nostalgičari mogu ovu igru naći ovdje.



Robot Unicorn Attack Evolution


Ovu beskonačnu trkačku igru su animirali i proizveli šaljivci iz Adult Swima, koji je inače programerski dio kabelske mreže Cartoon Network. Igrate kao prekrasni robot koji je ujedno i jednorog te galopirate uzduž i poprijeko tajanstvenog carstva i zaobilazite prepreke. Popratna glazba u igri je dosta hipnotizirajuća te će vas odvući u čarobni svijet pa ćete teško shvatiti da su prošli sati otkada ste zaigrali, a to možete učiniti ovdje.



Ivana Petrić
foto: Shutterstock

Još vijesti