Ivana Petrić u Nakon predavanja

Melem za oči u predavaonici: Studenti iz Hrvatske otkrili tko su NAJZGODNIJI profesori na njihovim fakultetima

Jedno istraživanje pokazalo je da studentice i studenti uče bolje kod profesora i profesorica koje smatraju privlačnima. S obzirom da vas je vijest o tom istraživanju jako zaintrigirala, a i zato jer znamo da se na svakom fakultetu krije barem jedan profesor kojega studenti smatraju atraktivnim, odlučili smo ih otvoreno pitati tko su 'manekeni' među njihovim predavačima i predavačicama.

26. ožujka 2018 17:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neke profesore tijekom studija cijenimo jer su stručni, profesionalni, uvijek na raspolaganju, a s druge strane, neki od njih su nam nekako posebni zato što su nam zgodni (budimo onako brutalni iskreni). Premda se ova posljednja tvrdnja čini površnom, teško je pobjeći od vlastitih očiju i ne zamijetiti tog jednog profesora koji se od svih ostalih izdvaja od svojim izgledom, šarmom i karizmom.

Kod tih profesora rado idemo na predavanja jer su "melem za oči", a za ispite se ipak malo više potrudimo jer nećemo se valjda kod njih sramotiti?! Nije to ništa loše i sasvim je normalno da nam je netko od profesora i profesorica više simpatičan nego njegovi kolege, a baš smo na tu temu razgovarali sa studentima i bivšim studentima iz različitih krajeva Hrvatske. Oni su nam otkrili koji profesori i asistenti su im zgodni, a mi smo odmah potražili i njihove fotke kako biste vidjeli o kome je riječ.

Sveučilište u Zagrebu


"Moram priznati da je meni totalno seksi Tonči Kursar, profesor s Fakulteta političkih znanosti, koji je osim po vrhunskom znanju poznat i po tome što je \'pokupio\' batine nekoliko puta. Nosio je hlače nisko, s nekim kožnim remenom u doba kada sam ja studirala i pričao totalno zaluđeno o Marxu i Weberu. Meni je bilo napeto samo slušati ga pa sam na predavanjima bila redovita",
bivša studentica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.


"Meni je jako zgodan profesor Hrvoje Klasić. Prvi puta kad sam ga vidjela \'pala sam na dupe\', a tek kada sam ga čula kako predaje i govori...samo sam sve više padala na dupe", studentica Veleučilišta VERN.


"Docentica Mira Krpan s Ekonomije u Zagrebu. Odlikašica kao studentica, dobitnica TOP stipendije, doktorirala s odličnim uspjehom, aktivna u uređivačkim tijelima časopisa...sjajna karijera od samog početka, sve u svemu. Izgled - čista petica!", bivši student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.



"Zgodan mi je Marko Radanović, asistent za predmet \'Analiza i obrada geodetskih mjerenja\' na Geodetskom fakultetu u Zagrebu", studentica Geodetskog fakulteta u Zagrebu.



"Zgodni profesor s mog fakulteta je docent je na katedri za Rimsko privatno pravo i zove se Henrik-Riko Held. Mislim da je prije godinu dvije tek postao docent i počeo predavati, ali ne samo što je daleko najzgodniji na cijelom faksu (čak bi rekla da malo baca na Colina Farrella), toliko je sistematičan i pristupačan u načinu na koji predaje, kaže sve što je bitno i posebno naglasi, lijepo objasni i uvijek je dobre volje. Njegova predavanja su uvijek krcata i ljudi stoje (u dvorani koja prima cca 200 ljudi), i dalje je sve popunjeno i još je premalo mjesta, što mislim da stvarno govori o kvaliteti predavanja, tako da je prvenstveno odličan predavač, a tek onda dolazi njegov izgled do izražaja", studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.


"Pojavim se na izvanrednom roku iz \'Makroekonomije\', nisam bila spremna, ali kontam, možda bude lakši rok, travanj je! Kad je profesor ušetao u dvoranu, visok, zgodan, cool pristupa, zinula sam! Ali nisam znala tko je on kad pripadam drugom profesoru - ovaj nas je samo čuvao. Ma bed mi je i pitati da mi išta pomogne kad je takav zgodan! Taj rok sam pala, naravno i bilo mi je jako neugodno dok sam predavala ispit, a nakon ispita sam odmah pitala kolegice tko je on, zašto ne znam za njega?! Onda su mi rekle da je riječ o profesoru Šimi Smoliću. Poslije su ga kolegice u par navrata komentirale baš u kontekstu toga kako im je \'napet\'",
studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.


"Mi smo se nekad zezali da idemo kod Aleksandra Štulhofera na \'konzultacije\'. Bio nam je seksi, a k tome je predavao \'Sociologiju spolnosti\' ili se tako nekako zvao kolegij", bivša studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


"Robert Podolnjak s \'Ustavnog prava\' na Pravu", bivša studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.


"Profa iz terorizma je bomba. Anita Perešin, a predaje \'Mediji i terorizam\' na Hrvatskim studijima. Također i Anita Dremel, predavala mi je \'Sustavnu sociologiju\', a sada predaje samo \'Suvremene tendencije u kulturnoj teoriji\' na diplomskom. Žena je toliko inteligentna i strastvena u onome što predaje da puno, pa čak i cura, ima \'crush\' na nju", bivša studentica Hrvatskih studija.


Sveučilište u Splitu


"Najzgodnija profa mi je Marina Mandić koja predaje kolegij \'Vjerojatnost i statistika\' na FESB-u. Mala je bonbon, nije ni puno starija od studenata. Što se tiče kolegica, one se loše na profesora Tonka Garmu", student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.


"Matko Pajčić s Pravnog fakulteta u Splitu, a predaje \'Kazneno procesno pravo\'. Zgodan izvana i iznutra"
, bivša studentica Pravnog fakulteta u Splitu.



Sveučilište u Osijeku


"Bio mi je zgodan Ratko Grbić koji nam je držao dio iz kolegija \'Osnove automatskog upravljanja\'. Dovoljno je reći da izgleda kao mladi Jason Statham", bivša studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Osijeku.


"Meni je zgodan asistent Marin Grubišić. Nije nas nešto previše zainteresirao za predmet \'Tehnička mehanika I.\' ali je bio prvi mladi (privlačan svakako) asistent s kojim smo se susreli, tako da se volimo često našaliti na njegov račun", studentica Građevinskog fakulteta u Osijeku.


Sveučilište u Zadru


"Profesor, odnosno asistent, Jurica Grzunov s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti u Zadru je jedan od zgodnijih profesora koje sam imala. Budući da sam studirala izvanredno i živjela u drugom gradu nisam znala kako profesori izgledaju osim ako nisam izričito išla potražiti fotografiju na stranici faksa ili došla na konzultacije. Profesor Grzunov je bio asistent na nekoliko kolegija koje sam imala, a kada sam prvi put došla na ispit odmah sam ga zamijetila i jako se iznenadila što je mlađi i što jako dobro izgleda. Mislila sam da je riječ o nekom djedici, ali sam se ugodno iznenadila. Osim toga, vrlo je srdačan profesor te vrlo stručan u poslu",
bivša studentica Sveučilišta u Zadru.



Sveučilište u Rijeci


"Na mom fakultetu bio je zgodan izvanredni profesor Marko Perić. Nije baš fotogeničan, ali je dobar k\'o dobar dan. Inače je trener i ima mrak tijelo i full liči na glumca Jasona Stathama", bivša studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.



Za kraj, bivši student jednog zagrebačkog fakulteta je otišao korak dalje jer mu se baš svidjela predavačica s faksa. Ispričao nam je vrlo zanimljivu priču o tome kako je naposljetku oženio asistenticu koja mu je predavala na fakultetu. U šali kaže da ga baš boli briga što drugi misle, ali da je \'on uspio\'. K tome, napominje da je sve bilo po zakonu pa nam spominje i slučajeve s istog fakulteta kada su asistenti oženili studentice.

Imate li vi svoju miss i mistera među profesorima?

...IMENOM I PREZIMENOM: Ovo su najbolji profesori po odabiru njihovih studenata...


...Endemske vrste s fakulteta: Tipovi profesora koje ćeš susresti tijekom studiranja...


...Baš ih briga kako vam je na studiju: Studenti objasnili koje su NAJVEĆE RAZLIKE između profesora na faksu i u srednjoj...


Još vijesti