L.B. u Nakon predavanja

Izgubila skoro 2000 kuna pologa za stan jer joj je u frižideru ostalo jedno zrno graška

Najmodavac je odlučio zadržati polog za unajmljeni stan jer je studentica prilikom odlaska iz stana u frižideru zaboravila – zrno graška.

9. rujna 2021 14:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

20-godišnja Matilda Hargreaves tvrdi da joj je najmodavac poslao fotografiju smežuranog graška kao razlog zbog kojega je odlučio ne vratiti polog za stan u iznosu od 210 funti (otprilike 1800 kuna). Studentica engleskog jezika i književnosti na liverpulskom Sveučilištu Moores u sedmosobnom stanu stanovala je samo sa još troje cimera, zbog pandemije COVID-19, piše Metro.co.uk.


>>>Stan u najam iz pakla: 'Za jednu prostoriju stanodavka je izjavila da nije za živjeti i da treba renovaciju'<<<


U videu koji je objavila na TikToku, tvrdi da su stan iza sebe ostavili u puno boljem stanju no što je bio kad su u njega uselili. "Da ti odbiju vratiti polog nakon slanja fotografije jednog zrna graška u frižideru kao objašnjenja ove odluke je suludo. Dobili smo i fotografiju bočice Febreze-a, osvježivača zraka, koju smo ostavili u sobi", kazala je.


Tužni grašak... foto: North News and Pictures via Metro.co.uk


Dalje govori da su svi bili šokirani ovim postupkom. "Mislila sam odgovoriti da ću za 210 funti osobno doći tamo i očistiti frižider. Ne bi dugo trajalo", govori studentica u nevjerici.


Stan ostavili u boljem stanju no što je bio kad su useljavali


Priznaje da su se na račun svega i dobro nasmijali, pogotovo jednoj fotografiji. "Kad smo useljavali, u stanu je bilo mnogo kartona koji smo iznijeli. No, samo zato jer smo iza sebe ostavili nekoliko sitnica, naplatit će nam oduzimanjem pologa", govori.


>>>[FOTO] Prvi red do faksa: Nudi stan kraj zagrebačke Ekonomije za 1500 eura mjesečno – komentari su urnebesni<<<


Matilda priznaje da se osjeća rezignirano i iscrpljeno nakon teške akademske godine uslijed pandemije koronavirusa. "Kao studenti, imali smo jako tešku godinu. Cijele smo godine imali probleme s WiFi-jem, pisali smo im mailove da to poprave jer su nam predavanja online, no bezuspješno", priznaje.


Smatra da bi im trebali malo "progledati kroz prste" jer su proživjeli zbilja tešku i neizvjesnu godinu. "Razmišljali smo o tome da se žalimo na ovu odluku, ali nakon svega što smo prošli, pomirili smo se s njom. Frustrirajuće je imati posla s tvrtkama koje se bave iznajmljivanjem privatnoga smještaja studentima jer vas često tretiraju kao da ništa ne razumijete. No, srećom, naši su roditelji imali više iskustva", kaže.


Studentica ostala bez pologa za stan...foto: screenshot/North News and Pictures via Metro.co.uk


Potaknula i druge da podijele svoja iskustva


Video je potaknuo i druge da podijele slične priče o neugodnim i nepravednim stanodavcima. "Kad smo iseljavali, stanodavac je uzeo pola pologa za troškove čišćenja zbog COVID-a. Kao da smo mi krivi za pandemiju", jedna je od sličnih priča.


>>>Traženje stana vam je tlaka? Studentice iz Pule imaju aplikaciju uz pomoć koje ćete ocjenjivati stanodavce i lakše naći cimere<<<


"Naš stanodavac naplatio nam je 500 funti za čišćenje tepiha, a kad smo tjedan dana kasnije prošli kraj stana vidjeli smo tepih u kontejneru za glomazni otpad", glasila je još jedna.


izvor: Metro.co.uk

Još vijesti