L.B. u Nakon predavanja

Izgubila skoro 2000 kuna pologa za stan jer joj je u frižideru ostalo jedno zrno graška

Najmodavac je odlučio zadržati polog za unajmljeni stan jer je studentica prilikom odlaska iz stana u frižideru zaboravila – zrno graška.

9. rujna 2021 14:47
Smrznuto povrće

Smrznuto povrće Foto: Shutterstock

20-godišnja Matilda Hargreaves tvrdi da joj je najmodavac poslao fotografiju smežuranog graška kao razlog zbog kojega je odlučio ne vratiti polog za stan u iznosu od 210 funti (otprilike 1800 kuna). Studentica engleskog jezika i književnosti na liverpulskom Sveučilištu Moores u sedmosobnom stanu stanovala je samo sa još troje cimera, zbog pandemije COVID-19, piše Metro.co.uk.


>>>Stan u najam iz pakla: 'Za jednu prostoriju stanodavka je izjavila da nije za živjeti i da treba renovaciju'<<<


U videu koji je objavila na TikToku, tvrdi da su stan iza sebe ostavili u puno boljem stanju no što je bio kad su u njega uselili. "Da ti odbiju vratiti polog nakon slanja fotografije jednog zrna graška u frižideru kao objašnjenja ove odluke je suludo. Dobili smo i fotografiju bočice Febreze-a, osvježivača zraka, koju smo ostavili u sobi", kazala je.


Zrno graška u frižideru Zrno graška u frižideru Foto: Screenshot

Tužni grašak... foto: North News and Pictures via Metro.co.uk


Dalje govori da su svi bili šokirani ovim postupkom. "Mislila sam odgovoriti da ću za 210 funti osobno doći tamo i očistiti frižider. Ne bi dugo trajalo", govori studentica u nevjerici.


Stan ostavili u boljem stanju no što je bio kad su useljavali


Priznaje da su se na račun svega i dobro nasmijali, pogotovo jednoj fotografiji. "Kad smo useljavali, u stanu je bilo mnogo kartona koji smo iznijeli. No, samo zato jer smo iza sebe ostavili nekoliko sitnica, naplatit će nam oduzimanjem pologa", govori.


>>>[FOTO] Prvi red do faksa: Nudi stan kraj zagrebačke Ekonomije za 1500 eura mjesečno – komentari su urnebesni<<<


Matilda priznaje da se osjeća rezignirano i iscrpljeno nakon teške akademske godine uslijed pandemije koronavirusa. "Kao studenti, imali smo jako tešku godinu. Cijele smo godine imali probleme s WiFi-jem, pisali smo im mailove da to poprave jer su nam predavanja online, no bezuspješno", priznaje.


Smatra da bi im trebali malo "progledati kroz prste" jer su proživjeli zbilja tešku i neizvjesnu godinu. "Razmišljali smo o tome da se žalimo na ovu odluku, ali nakon svega što smo prošli, pomirili smo se s njom. Frustrirajuće je imati posla s tvrtkama koje se bave iznajmljivanjem privatnoga smještaja studentima jer vas često tretiraju kao da ništa ne razumijete. No, srećom, naši su roditelji imali više iskustva", kaže.


Studentica s graškom Studentica s graškom Foto: Screenshot

Studentica ostala bez pologa za stan...foto: screenshot/North News and Pictures via Metro.co.uk


Potaknula i druge da podijele svoja iskustva


Video je potaknuo i druge da podijele slične priče o neugodnim i nepravednim stanodavcima. "Kad smo iseljavali, stanodavac je uzeo pola pologa za troškove čišćenja zbog COVID-a. Kao da smo mi krivi za pandemiju", jedna je od sličnih priča.


>>>Traženje stana vam je tlaka? Studentice iz Pule imaju aplikaciju uz pomoć koje ćete ocjenjivati stanodavce i lakše naći cimere<<<


"Naš stanodavac naplatio nam je 500 funti za čišćenje tepiha, a kad smo tjedan dana kasnije prošli kraj stana vidjeli smo tepih u kontejneru za glomazni otpad", glasila je još jedna.


izvor: Metro.co.uk