Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Revolucionarno ili? Studentica podijelila genijalan način zapisivanja bilješki na predavanju

Postoje dvije vrste studenata: oni koji zapisuju bilješke i oni koji nemaju čak ni bilježnicu i kemijsku tijekom predavanja. Ovi prvi često se mučee da bi stigli zapisati sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez bilješki često na fakultetu ne bismo mogli preživjeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentica.

5. rujna 2017 12:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zapisivanje tijekom predavanja može biti stresno, osobito ako se profesoru "živo fućka" za to stignu li studenti zapisati ono što govori ili zapisuje ili ne. No, tu je genijalna ideja zapisivanja bilješki tako da svi sve "pohvataju", pa čak i naznače dijelove koje nisu najbolje shvatili, dodaju komentare i svašta drugo.

...Vodiš bilješke na laptopu ili pišeš rukom? Evo što je bolje za učenje i koncentraciju!...


...Pametan zapisuje: ovladaj umijećem pisanja bilješki...


Ideju je na društvenim mrežama opisala studentica Stephanie McKellop, a ona će pomoći svakom studentu da pohvata i zapiše što više. Ideja nije originalno njena, ali ju je prenijela svima jer su to počeli prakticirati njeni kolege s fakulteta.


Izvor: Twitter/someecards

Naime, oni svi pišu bilješke u jedan Google zajednički dokument (Google Docs), a kako zapisuju, tako u bilješkama različitim bojama označavaju mjesta na kojima nešto nisu shvatili, misle da su krivo razumjeli itd.

Ovo je odličan način vođenja bilješki koji vam omogućava da vam drugi kolege odmah pomognu svojim komentarom ili odgovorom na svaku vašu nedoumicu u vezi onoga što ustvari ondje treba pisati i što je profesor time htio reći.

Na kraju semestra, kada se polažu ispiti, svi studenti imaju jedan ogroman dokument iz kojeg mogu učiti, a u kojemu su sva pitanja, ali i odgovori na ono što nije do kraja jasno. Na taj se način dodatnim iščitavanjem literature  ili odlaskom na konzultacije kod profeosra ta mjesta može nadopuniti.

Ovakav način bilježenja važnih lekcija s predavanja nije uopće loš, nego je vrlo koristan pa se pitamo, kako se toga netko prije nije dosjetio?

Ivana Petrić
foto: Pixabay