L.B. u Nakon predavanja

Kad izlaziš iz kuće pazi na aute: Nećete vjerovati gdje su ulazna vrata ovog stana za studente u Dubravi FOTO

Nije tajna da je teško naći povoljan, a ugodan i suvremeno opremljen privatni smještaj ako raspolažete 'studentskim' budžetom.

26. veljače 2021 11:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ovo je posebno istina ako tražite stan u Zagrebu. S početkom akademske godine, cijene najma u sveučilišnim gradovima u pravilu poskupljuju.


Tako je, primjerice, Njuškalov tim za 2019. godinu objavio podatak da je početak akademske godine značajno utjecao na cijene najma stanova u Zagrebu, a rast cijena pokazuju i ostali gradovi sa većim brojem fakulteta, a to su Rijeka, Split, Zadar, Osijek i Varaždin. Od promatranih većih sveučilišnih gradova prosječno najskuplji najmovi su u Zagrebu, i to u četvrtima Gornji grad – Medvešćak i Donji grad. U Zagrebu su najpovoljniji stanovi za najam u Dubravi.


...Čeka li nas VELIKI PAD cijena stanova? Evo što studenti mogu očekivati najesen – kad ponuda za smještajem dosegne VRHUNAC...


U duhu ovog podatka, pronašli smo za vas jedan studentski stan poprilično neobičnog rasporeda prostorija i unutarnjeg dizajna, ali i začudne lokacije za ulazna vrata. Iako Dubravu bije glas "opasnog" kvarta poznatog po Konjšćinskoj ulici, "štemerima" i, u posljednje vrijeme, lošoj kvaliteti zraka, činjenica je da se u zadnjih nekoliko godina pretvara u kvart koji zbog zelenila, urbanističkih projekata i povoljnijih cijena nekretnina biraju mladi, ali i mlade obitelji.


Ovaj je stan, oglašen za prodaju na Njuškalovom oglasniku nekretnina, trenutno na raspolaganju studentima pa je na taj način i "organiziran". Naime, kako piše vlasnik, tri sobe iznajmljuju se studentima za ukupnu cijenu od 4500 kuna mjesečno (1500 po glavi) stoga je pogodan i za daljnje "poduzetničke" projekte. Radi se o poslovnom prostoru prenamijenjenome u stambenu jedinicu koja je, zbog neobične arhitekture zgrade, zbilja jedinstvena u svom obliku.


...Samo za one dubljega džepa: Evo koliko su ove godine SKUPLJI stanovi u studentskim gradovima...


Iako je i sama unutrašnjost začudna, s mnoštvom neobičnih kutova, ono najfascinantnije je lokacija ulaznih vrata. Kako je moguće vidjeti s fotografija, stanari moraju dobro paziti pri izlasku iz stana jer prolaskom kroz vrata koračaju izravno na izlaz iz garaže, dakle put kojim automobili ulaze i izlaze iz zgrade.


Pogledajte fotke.


foto: screenshot via Njuskalo.hr


foto: screenshot via Njuskalo.hr


...Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika...


foto: screenshot via Njuskalo.hr


foto: screenshot via Njuskalo.hr


foto: screenshot via Njuskalo.hr


...Bez obzira na 'koronu', nemojte ni pokušavati! Stanodavac 'stavio soli na rep' studentici koja ga je odlučila 'preveslati' za dvije stanarine...


foto: screenshot via Njuskalo.hr


foto: screenshot via Njuskalo.hr

izvor: Njuskalo.hr


Još vijesti