Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'KAKO SI?': Ako vas karantena, online nastava i korona bacaju u depru – studenti psihologije tu su za vas

Inicijativa studenata psihologije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu odlučila je pomoći svima kojima ovi trenuci uzrokovani pandemijom COVID-19 teško padaju, a možete im se obratiti u svakom trenutku. Nego, tko su oni?

25. ožujka 2020 12:28
'KAKO SI?': Ako vas karantena, online nastava i korona bacaju u depru – studenti psihologije tu su za vas

'KAKO SI?': Ako vas karantena, online nastava i korona bacaju u depru – studenti psihologije tu su za vas Foto: MojFaks

Oni su studenti psihologije s FFZG-a i polaznici kolegija Psihički poremećaji - etiologija i dijagnostika, pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić-Begić. Zbog općeg obustavljanja nastave, kolegij su preselili online i okrenuli - vama. Tako je nastala \'\'Kako si?\'\' - online platforma s korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima za nošenje sa životom u vrijeme korona virusa. 

Crne vijesti odlučili su zamijeniti pozitivom te svojim entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama koje su stekli u dosadašnjem obrazovanju, postavljaju pitanje \'Kako si?\', na koje se ne moraš ustručavati odgovoriti. S obzirom da su od ovoga tjedna uvedene, nove, restriktivnije mjere u cijeloj zemlji te da je ljudima kretanje ograničeno, sigurni smo da mnogi od njih osjećaju nelagodu, tjeskobu i nezadovoljstvno činjenicom da nitko ne zna dokad će ovo stanje točno potrajati. Upravo zbog toga, sve se češće u javnome prostoru javljaju inicijative koje sugrađanima nude pomoć kroz brigu za njihovo psihičko i emocionalno stanje, koje je jednako važno kao i fizičko.

Možeš ih pronaći i obratiti im se na njihovoj Facebook stranici ili putem maila: kakosi@ffzg.hr.


V.S.
foto: Facebook@kako si?