Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Lito ide mala, a još imaš sala? Studentica Martina otkriva kako do zategnutog tijela prije šetnje po plaži

Premda još uvijek nije ljeto, sezona 'klesanja' tijela u teretana je otvorena: dok neki redovito odlaze u teretanu te im je to dio rutine, drugi su zaposjeli orbitreke, sobne bicikle i trake za trčanje ne bi li što prije došli do 'beach bodyja'. No, bez dobrih savjeta nema ni rezultata pa smo zato pitali studenticu i trenericu Martinu kako najbrže dovesti liniju u red prije ljeta.

11. svibnja 2018 14:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vježbanje i bavljenje fitnessom sve je popularnije u ovo doba godine jer još je malo vremena ostalo do "pokazivanja" tijela na plaži. Među "vježbačima" su i studenti koji nikako nisu iznimka kada je riječ o "klesanju" u teretani. Nažalost, mnogi od njih ne znaju ključne stvari kada je ta tema na repertoaru. Upravo zato bi im dobro došao savjet, a koga za savjet u vezi vježbanja pitati nego fitness trenera ili trenericu?


Martina provodi puno vremena u teretani jer osim što ondje vježba, ima i klijentice... foto: Instagram

Kako bismo studentima skratili muke, razgovarali smo s Martinom Boščić, certificiranom fitness trenericom i studenticom pete godine Odnosa s javnostima na Sveučilištu Sjever. Ljubav prema vježbanju kod Martine kao da je oduvijek prisutna: još je u osnovnoj školi par puta tjedno iz "igre" znala uzeti mamine bučice i gledati kazete Cindy Crawford. Nakon toga uslijedili su odlasci u teretanu u kojoj je aktivna već osam godina. Budući da je certificirana fitness trenerica, vrijeme u teretani Martina provodi i s klijenticama, a ne samo vježbajući.

Menze su pune hrane koju treba izbjegavati, a studentima preporučuje kontinuirano vježbanje


Trenerica Martina studentima otkriva da su najbolje vježbe one koje se rade kontinuirano. To znači da su najdjelotvorniji treninzi za stvaranje beach bodyja zapravo oni kojih se pridržavamo nekoliko puta tjedno. Tvrdi da nema "tajnih top-vježbi" nego je pitanje koliko se često vježbe izvode te koliko se pazi na prehranu. Napominje da svaka aktivnost donosi benefite, a njen najbolji savjet studentima je da ne rade dulje pauze od vježbanja.

????????‍♀️ @mario.valentic

Objavu dijeli Martina Boss (@martina_boss)


"Ako trenirate tri puta tjedno, neka tako bude svaki tjedan. Ovaj tjedan tri treninga, idući tjedan dva treninga, a onaj tjedan poslije samo jedan trening, neće donijeti previše rezultata. Kada je riječ o studentskoj prehrani, nekoliko sam puta imala prilike vidjeti i jesti u studentskoj menzi i zaista nije bajno. Puno pohane hrane, tjestenina s raznim masnim umacima, pizze… sve što bi se trebalo izbjegavati ako nam je cilj top forma ovo ljeto. Svakako birajte neko meso plus povrće i salate, rižoto i sl. Ako ništa od toga nema u ponudi, ja bih radije otišla u obližnji dućan i kupila par kriški pureće šunke i integralno pecivo. Financijski bi došlo na isto", savjetuje Martina.

...Studentica i trenerica: Uz Maju do ljeta možete imati savršene noge i stražnjicu...


...Znate li što je bikini fitness? Studentica Ema je državna viceprvakinja u sportu koji cijeni ljepotu i mišiće...


Martina ističe da studenti u svoju svakodnevicu definitivno mogu ubaciti kretanje i tjelovježbu, a da ne moraju nužno ići u teretanu. Kaže da se dobar trening može odraditi i kod kuće ili u prirodi pa studentima toplo preporuča vožnju bicikla ili rolanje. Budući da je ova trenerica i sama studentica, i ona prilikom stiske akademskih obaveza mora malo vježbanje i treninge ostaviti "po strani". No, to ne znači da tih dana ne vježba uopće nego umjesto pet treninga, odradi njih tri. Ono na što uvijek pazi, čak i u tim trenucima obaveza na fakultetu jest - prehrana.

"Prehrana mi obiluje povrćem, mesom i manjim dijelom voćem. Pazim na dovoljan unos tekućine svaki dan, oko 2-3l vode te pokoji biljni čaj. Uvijek se držim one, sve se može kad se hoće", kazala nam je studentica.




Martina vježba i s poznatim trenerom Marijem Valentićem...foto: Instagram

U slučaju da se još uvijek nećkate trebate li krenuti s vježbanjem sada ili pet dana prije odlaska na more, savjetujemo da posjetite Martinin fitness Instagram profil i dobijete inspiraciju.

Ivana Petrić
foto: Instagram@martina_boss/Pixlr

Još vijesti