L.B. u Nakon predavanja

Ova mama ima 3 'nepopularna' i stroga pravila za odgoj djece: 'Sad redovno studiraju i rade – uspjela sam'

Neki nisu mogli vjerovati da se zbilja pridržavala ovih pravila...

9. prosinca 2021 15:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Roditeljstvo i odgoj djeteta najteži su zadatak u životu svakog čovjeka koji odluči zasnovati obitelj. Ovisno o senzibilitetu, karakteru djeteta, ali i roditelja, educiranosti odgojitelja (roditelja) i brojnim drugim faktorima, razlikuju se i načini odgoja djece. I dok su neka pravila osnovnog bontona univerzalna i rado će ih prihvatiti svaki roditelj, neke druge odluke mogu se okarakterizirati kao popularne i učestale ili nepopularne.


>>>[VIDEO] Položio najteži ispit nakon 7 godina studiranja prava: Reakcija roditelja je neprocjenjiva<<<


Majka dvije studentice podijelila je svoja "nepopularna" i stroga pravila odgoja sa širom javnosti putem TikTok videa za koji je znala da će izazvati burnu raspravu među roditeljima.


Kako kaže Myra, njena tri pravila tijekom odrastanja njenih kćeri glasila su: nema "prespavanaca", dakle spavanja kod prijateljica, uporaba mobilnih telefona strogo je ograničena, a društvenih mreža nema sve do punoljetnosti, a posljednje djevojkama zabranjuje povratak kući, ako u jednom trenutku, zbog tinejdžerskog hira, odluče otići iz roditeljskog doma.


>>>Top izreke i prijetnje roditelja s Balkana koje mladi slušaju godinama: 'Ja sam te rodila, ja ću te i ubiti…'<<<


Tvrdi da je ovo nepopularan vid roditeljstva jer podrazumijeva poštivanje određenih zabrana. Video-isječak naziva "Žao mi je, nije mi žao" uskoro je postao viralan, a pregledan je više od četvrt milijuna puta.


Ne treba posebno naglašavati da su njena pravila izazvala gomilu komentara među onima koji su ga pogledali. Od pitanja je li se zbilja pridržavala pravila vezanog uz društvene mreže do skepse onih koji su pretpostavili da su njene kćeri nakon punoljetnosti "podivljale" jer su "napokon puštene s lanca", ponosna mama imala je za reći samo to da su djevojke danas redovne studentice, stare 19 i 21 godinu, te osim studija rade i žive same.


"Shvatit ću to kao kompliment", napisala je mama Myra.


>>>[FOTO] Fotografije studentice u polju obišle svijet: Odala počast roditeljima koji su joj omogućili školovanje<<<


Njene je metode odgoja poduprlo i mnogo roditelja, ali i jedna od dvije kćeri. "Ja sam njeno dijete i očigledno kao tinejdžer mislite da je to smak svijeta, ali kako sam odrastala shvatila sam da me ona jedina zapravo štitila", napisala je.

Još vijesti