V.K. u Nakon predavanja

Kreću testiranja za Mensu po hrvatskim fakultetima – riješite test i provjerite možete li 'upasti'

Povodom Međunarodnog dana inteligencije, Hrvatska Mensa organizira testiranja diljem zemlje, u čak 7 gradova.

27. rujna 2021 12:27
Test inteligencije

Test inteligencije Foto: Shutterstock

Mensa je najstarije IQ društvo na svijetu u koje, da biste ušli, morate imati rezultat ispita viši od 98 posto populacije. U Hrvatskoj, to je oko 750 ljudi, dok u svijetu Mensa broji oko 140 tisuća članova.


Prijave su online, studentima popust


"Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 moraju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Na svojim testiranjima pridržavat ćemo se epidemioloških mjera uz obavezno nošenje zaštitnih maski", kazao je Đuro Lubura, predsjednik Hrvatske Mense za tportal.


Kako prenose, Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a od tada do danas Hrvatska je Mensa dvanaesti puta sudjelovala u obilježavanju ovog dana.


Prijave se mogu ispuniti preko njihove službene stranice ovdje, a svi koji se prijave online ostvaruju popust na cijenu testiranja. Prije pravih prijava, na službenim stranicama Hrvatske Mense također postoji i online test koji možete riješiti, a vodi na online test Danske Mense. Link na test nalazi se ovdje.


>>>S 11 godina diplomirao fiziku: 'Besmrtnost je moj cilj – želim što više tijela zamijeniti mehaničkim dijelovima...'<<<


"Zadovoljstvo nam je ove godine održati testiranja inteligencije u tolikom broju gradova, budući da je u proteklih godinu i pol općenito bilo malo aktivnosti. Isto tako, vrlo nam je drago što ove godine održavamo testiranja u čak dva grada u Slavoniji, budući da je u ožujku osnovana podružnica Slavonija sa sjedištem u Osijeku te je time Hrvatska Mensa organizacijski pokrila i ovaj dio države s vrijednim volonterima. Povodom osnivanja nove podružnice, odlučili smo održati godišnje okupljanje Hrvatske Mense također u Slavoniji, točnije u Vinkovcima, gdje će se isto tako održati testiranje inteligencije", rekao je Lubura.


>>>9-godišnja genijalka ima viši IQ od Einsteina i Hawkinga: Trenutno 'ganja' dvije inženjerske diplome<<<


Kako navode, ovi datumi za pristupanje hrvatskoj Mensi idealni su za pristupanje jer se pristupanjem udruzi Hrvatske Mense izravno postaje članom za tekuću, ali i narednu 2022. godinu.


"Članstvo u Mensi predstavlja veliku radost i zadovoljstvo. Hrvatska Mensa za svoje članove priređuje razne aktivnosti, od enigmatsko-logičkih natjecanja u Zagrebu i Splitu do zajedničkog pohađanja online tečajeva stranih jezika. Također, u srpnju je veća skupina naših članova putovala na godišnje europsko okupljanje Mense u Brnu, dok veliki broj naših članova planira novogodišnji doček u Švedskoj u okviru Silvense, događaja u organizaciji tamošnje Mense. Iduće godine su predviđena okupljanja u Strasbourgu i susjednoj Crnoj Gori
", rekao je Lubura za kraj.


>>>Kako razviti svoju inteligenciju tijekom života? Znanstvenici s MIT-a imaju 5 savjeta koji vam mogu pomoći<<<


Testiranja po fakultetima


Inače, testiranje inteligencije u Splitu održava se 2. listopada na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a više detalja, kao i cijenu pristupanja možete pronaći ovdje. Uz popust za online prijave, posebnu pozornost obratite i na padajući izbornik jer je za studente popust od 50 kuna. Na testiranje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili neku drugu važeću ispravu sa slikom. Studenti svoj status studenta, zbog popusta, mogu predočiti i predočenjem iksice ili indeksa.


Prijave još samo par dana!


Uz Split, testiranje u Puli također se održava u sljedeću subotu, 2. listopada, na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković, u dvorani Pula, a detalje možete pronaći ovdje.


Testiranje u Zagrebu održava se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a svi su detalji dostupni ovdje.


Testiranje u Slavonskom brodu održat će se u nedjelju, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, a detalji su na ovom linku.


>>>Najteži IQ test: U samo 3 pitanja saznajte koliko ste zapravo inteligentni<<<


Prijave se primaju zaključno do ovog četvrtka, 30. rujna ove godine.


Ako se želite okušati prije samog službenog testiranja, link na test nalazi se ovdje.


izvor: tportal.hr, mensa.hr