V.K. u Nakon predavanja

Domaće sveučilište bira najbolji studentski brk – natjecati se mogu i djevojke

Jedan od najpoznatijih međunarodnih projekata 'Movember' obilježava se i na Sveučilištu u Rijeci još od 2014. godine. Fotografije brkatih studenata su počele pristizati, a za najbolji brk mogu glasati svi.

22. studenog 2021 10:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Movember je projekt u sklopu kojeg muškarci tijekom cijelog mjeseca studenog ne briju svoje brade ni brkove, a sve s ciljem podizanja svijesti o karcinomu prostate, testisa te duševnih bolesti.

Movember je projekt koji je nedavno postao punoljetan! Već 18 godina ovaj je projekt iznimno popularan diljem svijeta, a u sklopu "Movembera" muškarci odlažu svoje brijače i britvice kako bi do kraja mjeseca s ponosom pokazali svoje brkove i brade.


Od 2014. godine i studenti Sveučilišta u Rijeci priključili su se u ovaj međunarodni projekt, kako bi se i kod nas podigla svijest o bolestima koje zahvaćaju primarno mušku populaciju.


>>>Studenti organiziraju 'Igre lignjuna'! U Zagrebu imate priliku uživo odigrati 'Squid game': Donosimo sve detalje<<<


Kao i do sada, i ove godine se održava natjecanje "Najbolji brk Sveučilišta". Studenti i zaposlenici Sveučilišta u Rijeci mogu sudjelovati i to tako da pošalju fotografiju na Facebook profil Movember na Sveučilištu u Rijeci, pa se potom bira najbolji brk, ali i najbolji lažni, odnosno ženski brk.




Osim natjecanja za najbolji brk, ove će se godine održati i natjecanje za najkreativniju fotografiju na temu "Tipično muški" gdje je cilj potvrditi ili opovrgnuti određeni stereotip vezan uz pripadnike muškog spola.


>>>Hit natjecanje za studente: Tko najbrže i najspretnije pobere 'kuruzu', dobije skoro 800 kuna<<<


Pobjednika će odabrati na temelju najviše prikupljenih "lajkova" ispod fotografije brka, a dobit će i prigodne nagrade sponzora.


Osim što se ovim projektom pokušava podići svjest o bolestima koje zahvaćaju muškarce, pokušava se i "normalizirati" razgovor o njihovim zdravstvenim problemima, samopregledu, ne bi li tako i studenti mogli sami otkriti bolesti u najranijim fazama razvoja. Uz spomenuto, puštanjem brkova daje se podrška onima koji se trenutno bore s ovim teškim bolestima u znak solidarnosti.

Još vijesti