V.K. u Nakon predavanja

[FOTO] Tri srca kraj Save: Na mjestu pada letjelice kod studentskog doma posađena stabla

Stanari doma koje smo priupitali znaju li tko je posadio stabla, zasad ne znaju o kome se radi.

23. ožujka 2022 10:57
drvca, Sava, pad letjelice

drvca, Sava, pad letjelice Foto: MojFaks

Početak ožujka je za studente studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu bio, najblaže rečeno, stresan. Podsjetimo, 10. ožujka nešto nakon 23 sata u neposrednoj blizini studentskog doma srušila se besposadna vojna letjelica koja je padom na obližnju livadu prouzročila stvaranje kratera širokog tri metra i materijalnu štetu na nekoliko parkiranih vozila koja su se nalazila u blizini. Ozlijeđenih srećom nije bilo.


Pad i evakuacija obilježili početak ožujka


Prilikom iskapanja ostataka letjelice, stanari doma evakuirani su iz svojih soba što je trajalo tijekom vikenda neposredno nakon pada letjelice. Podsjetimo, ujutro bi se morali evakuirati iz svojih soba, tijekom dana za one koji nisu imali kamo otići, u prostorijama doma organizirano im je druženje uz čaj i užinu, a navečer bi se, nakon završetka radova na iskapanju i odvoženju dijelova letjelice, vratili u svoje sobe.


Stiudentski odbor "Sava" tijekom čitave akcije komunicirao je sa stanarima i pravovremeno im prenosio aktualne i bitne informacije, kako bi svi ostali smireni i što se manje uzrujavali zbog manjka komocije koji su tijekom tog vikenda imali u svojim domskim sobama.


>>>[VIDEO] Srušila se letjelica ispred doma na Savi: Studenti noćas spavali odjeveni, spremni za evakuaciju <<<


Gotovo dva tjedna otad, na mjestu pada letjelice rastu tri stabla, međusobno isprepletena i povezana u obliku srca. Upitali smo nekoliko stanara studentskog doma na Savi znaju li tko je posadio tri drvca i kada, no naši sugovornici zasad nemaju informacija o ovoj akciji.


drvca, pad letjelice, simbolika drvca, pad letjelice, simbolika Foto: Foto: F.O., MojFaks/MojFaks

Foto: F.O., MojFaks


>>>[FOTO] Studenti strahuju: 'Kako bismo pobjegli da je letjelica pala na dom?' Izlazi za evakuaciju vode u KAVEZE<<<


Netko preduhitrio predstavnike stanara?


Kako nam javlja student Mihael, drvca su posađena nedavno. "Tu su manje od tjedan dana, jer kada sam tamo prolazio prošli tjedan, nije ih bilo", kaže za MojFaks. Osim toga, student nam spominje kako se raspitao o misterioznoj sadnji drvca i kod članova Studentskog odbora Save koji mu javljaju da je to bila njihova ideja, no, netko ih je očito preduhitrio.


"Ne zna se čija je letjelica, tako da se ne zna ni čije je to drveće", šali se student. "Ostaje misterij za sada", kaže nam za kraj.
 

drvca, Sava, pad letjelice drvca, Sava, pad letjelice Foto: Foto: F.O., MojFaks/MojFaks

Foto: F.O., MojFaks

Stabla će ostati kao podsjetnik na ratna zbivanja u Ukrajini i nevjerojatne okolnosti u kojima u padu letjelice nije nitko stradao.

Još vijesti