Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Razlozi da izdržiš do kraja: Najbolje stvari koje su studenti doživjeli na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Zadru

Ne postoji student kojem fakultet i cjelokupno studiranje nije barem jednom prisjelo. No, postoji razlog zašto smo upisali određeni fakultet i zašto smo i dalje ostali na njemu pa uvijek možemo naći ono što valja pohvaliti na našem studiju.

6. ožujka 2018 16:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Što najviše "hejtate" u vezi svog fakulteta? Ako ste znali odgovor na ovo pitanje, tada znate sigurno odgovoriti i na ovo: što biste pohvalili na svom faksu? Premda će neki možda morati više razmišljati prije odgovora, svaki student može pohvaliti barem jednu stvar na svom fakultetu.


Izvor: Shutterstock/Pixlr

Netko će reći da su profesori vrlo stručni i pristupačni, a drugi svoje pohvale čuvaju za referadu. Kako god bilo, lijepa riječ za fakultet uvijek se može naći pa smo o tome razgovarali sa studentima i bivšim studentima različitih fakulteta.

Pohvale idu u raznim smjerovima – od suradnje fakulteta s privredom pa do toga da na fakultet mogu ići kućni ljubimci


Bivši student Filozofskog fakulteta u Osijeku, Zoran, kaže da bi svoj fakultet pohvalio jer je nedavno postao pet friendly. Ono što ga je posebno oduševilo kroz studentsku "karijeru" jest prizor s Filozofskog fakulteta u Sofiji. Kaže da ondje na pultu fakulteta na ulazu rade mladi sa sindromom Down.

Ivan s Pravnog fakulteta u Zagrebu kroz šalu kaže da bi svakako pohvalio zgradu fakulteta jer je lijepa, a ono što uistinu hvali jest Pravna klinika u sklopu fakulteta.

Bivši student Domagoj s Odjela za kulturologiju u Osijeku kaže da je pravi bonus to što je odjel bio malen pa su se studenti dobro znali s profesorima te su im oni bili velika podrška tijekom projekata.


Izvor: fiuman.hr

"Bio sam na dva faksa u Osijeku. Filozofskom i Odjelu za kulturologiju. Na Kulturologiji bih pohvalio tetu Sandru iz referade koja odskače od svih tipičnih mitova o \'tetama iz referade\'. Nekoliko puta mi je spasila zadnjicu kad je gorjelo, par puta je \'bila moje bitke\' usprkos otporu sa svih strana. A prve godine kad smo imali predavanja u studentskom centru smo imali kante velike zapremnine koje smo mogli držati satima na podu da skupljaju kišnicu koja nam je upadala kroz krov koji prokišnjava. Zamisli da imaš male kante i moraš to stalno ići prazniti", komentirao je Dino, također bivši student osječke Kulturologije.

...Predrasuda ili loša reputacija? Studenti nam otkrili na kojim fakultetima ne bi studirali NI U LUDILU i zašto...


Marko sa Sveučilišta u Zadru kaže da bi povalio izgled fakulteta jer kako kaže, zaista izgleda fascinantno, lijepo i moćno. Osim toga, nalazi se uz more. U zezanciji kaže da je to itekako pohvala jer kada padneš ispit možeš odmah zavezati kamen oko vrata i baciti se u more.

Marijana sa Sveučilišta Sjever u Varaždinu hvali profesore jer ih smatra stručnima, ali i pristupačnima što misli da je prednost u odnosu na druge fakultete. Karlo s Medicinskog fakulteta u Osijeku kaže da ima sve pohvale za profesore sa svog faksa. Tvrdi da uz to što većina radi u bolnici, uvijek nađu vremena za studente te ih pokušaju pomoći i izaći u susret. K tome, kaže da ako treba pokušaju odgoditi ispit ili ga pomaknuti.

"Studiram na zagrebačkom PMF-u i zbilja imam sve pohvale za profesore. Nikada nisu nosom parali oblake i tu su za studente. Isti su i asistenti, simpatični i spremni pomoći. Također, sve pohvale idu i referadi i tetama koje rade izvrstan posao. Sve pohvale upućujem i konobaru na šanku u kantini jer strpi sva s*anja koja mu studenti pričaju", komentirao je Andrej.


Izvor: agr.unizg.hr

Kristina s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kaže da su hvale vrijedni mladi profesori, novog kova koji su donijeli novu energiju na fakultet. Kaže da rade na tome da se stvari digitaliziraju, da fakultet i studenti budu ukoraku s vremenom i da ih dobro pripremaju za tržište rada. Za kraj kaže da voli svoj fakultet jer je prilagodljiv i otvoren za promjene.

...FER, PMF, Medicina... Studenti otkrili na kojim fakultetima rade NAJBOLJE tete u referadi...


...Tko se boji faksa još? Brucoši ispričali što ih je sve UGODNO i NEUGODNO iznenadilo na početku godine...


"Vern je super zato što profesori obraćaju pozornost na svakog studenta kao pojedinca, zato što se od profesora može naučiti puno, ali ne samo o teoriji već i o praksi jer svi predavači imaju iskustvo rada u struci. Isto tako, profesori su uvijek na raspolaganju za dodatno pojašnjenje pa nije problem pitati što god vam nije jasno ili vas zanima", priča nam Karlo s Verna.

Ono što se posebno sviđa Mihailu s osječkog PMF-a je suradnja fakulteta s privredom i zato što diplomanti već imaju osigurano radno mjesto u tvrtkama s kojima fakultet surađuje.

"Odjel za matematiku jako dobro surađuje s privredom, posebice bankama i softverskim tvrtkama koja znaju sponzorirati Odjel potrebnom elektronikom, ali i zapošljavati velik broj diplomiranih studenata. Na ovogodišnjoj promociji, 43 od 48 diplomanata već ima osigurano radno mjesto u području financija, računarstva ili obrazovanja, među kojima neki ostaju raditi i na samom Odjelu kao asistenti. Profesori, asistenti i demonstratori su otvoreni za sva pitanja i spremni posvetiti se svakom studentu te osigurati da su nastavni materijali dostupni svima preko weba odjela. Od ove akademske godine, uz studij Matematike provodi se novi studij Matematike i računarstva gdje se stavlja naglasak na primjenu matematičkih znanja i logičkog zaključivanja tijekom razrade programskog koda, a po završetku preddiplomskog studija, moguće je birati između četiri diplomska studija. Također bih pohvalio da su svi udžbenici u izdanju Odjela javno dostupni na webu u besplatnom PDF-u", kazao nam je student.


Izvor: foi.unizg.hr

A koje su riječi hvale za vaš faks?

Ivana Petrić
foto: ferit.unios.hr