Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Budući fizioterapeut impresivnih mišića: Brucoš Ian niže medalje na natjecanjima u dizanju utega

Teretana, surovost, mišićavo tijelo i urlici karakteristike su powerliftinga koji iz godine u godinu sve više privlači i intrigira ljude. Riječ je o sportu koji se temelji na tri različite vježbe snage – čučnju (squat), potisku klupe (bench press) te mrtvom dizanju (dead lift). Jedan od mladih prvaka u ovom sportu je i zagrebački brucoš Ian Petrović kojem je dizanje utega strast.

26. srpnja 2017 17:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ian je ove godine upisao studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a ono što ovog mladića razlikuje od drugih vršnjaka jest njegova ljubav prema powerliftingu. Dizanje utega i teretana su njegova svakodnevica, a da Ian misli ozbiljno govore dva osvojena zlata s prošlogodišnjeg državnog natjecanja.


Ian se planira baviti i bodybuildingom... foto: Instagram

No, Ian ne miruje jer ove godine planira postaviti nove rekorde, ali i baviti se bodybuildingom. Kako kaže, u powerlifting ga je uveo sadašnji prijatelj koji je u mlađim danima bio prvak Kanade upravo u tom sportu. Ian ga je upoznao u teretani i odmah zavolio čučnjeve, dizanje utega u benchu te mrtvo dizanje.

Voli vidjeti napredak, a vježba sam bez trenera i koristi se snimkama powerliftinga s YouTubea


Kada Ian govori o powerliftingu, kaže da ga on ispunjava te da je neizmjerno sretan kada vidi napredak koji se očituje u dizanju veće kilaže. Tvrdi da velike kilaže pomažu oblikovanju tijela kakvo voli. Osobite mane ovog sporta ne zamjećuje, ali kaže da ipak postoji "caka".


Prošle godine je osvojio dva zlata na državnom natjecanju... foto: Instagram

"Loše strane ovog sporta bile bi to što powerlifting zahtijeva puno vremena i posvećenosti. Također, iznimno je skup jer tijelo ima veliku potražnju za hranom", otkrio nam je.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog brucoša jest činjenica da radi bez trenera te je tako i krenuo, a služi se videima s YouTubea i internetom općenito. Ian će se sljedeće godine okušati u bodybuildingu, a studentima koji žele početi s powerliftingom savjetuje da prvo usavrše odličnu formu prije pokušavanja dizanja velikih kilaža.

...Buđenje u 5:30 i kardio natašte: Mišići studenta Brune oborit će vas s nogu...


...Bolji od badmintona, brži od picigina: PMF-ovac osmislio jedinstveni sport koji možete zaigrati na tjelesnom...


Budući da je tek upisao fakultet i postao brucoš na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, pitali smo ga o prehrani u menzama te kako se ta hrana može kombinirati s dizanjem utega. Ian misli da hranom iz menze može izgraditi dobro tijelo ako se osoba pametno hrani.


Foto: Instagram

Budući da je powerlifting sve popularniji i na našem području, možemo biti bez brige jer ćemo sigurno Iana gledati kako brani hrvatske boje na natjecanju u dizanju u dizanju utega.

Ivana Petrić
foto: Instagram

Još vijesti