V.K. u Nakon predavanja

[VIDEO] Najljepša blagdanska čestitka: Poznata božićna pjesma u studentskoj obradi... Evo kako zvuči

Sve su snimili u tonskom studiju na Sveučilištu Sjever.

20. prosinca 2021 15:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Predblagdansko je vrijeme jedno od najljepših u godini, a osim lampica, poklona, druženja s obitelji i francuske salate, tu su i nezaobilazne božićne pjesme.


Studenti Sveučilišta Sjever su u suradnji novog odjela Glazba i mediji i odjela Multimedija odlučili napraviti glazbeno multimedijski projekt zajedničkim radom kako bi pokazali svoj božićni duh.


>>>Na ovom sveučilištu predavanja i dalje na daljinu: Online nastava i dalje – do početka prosinca<<<


"Početkom semestra razmišljali smo kako još više zainteresiranoj, ali i široj javnosti predstaviti novi studijski program na Sveučilištu Sjever - Glazba i mediji. Glazbeni projekt nametnuo se sam po sebi kao idejno rješenje, s obzirom na to da je riječ o studijskom programu iz tog područja. Uzevši u obzir kompleksnost projekta i pripremu prije same realizacije, kraj kalendarske godine činio se kao realni vremenski okvir završetka projekta kad je stigla ideja obrade skladbe 'Svim na zemlji mir, veselje' kao Božićne čestitke. Ideju smo prezentirali studentima koji su je odmah vrlo entuzijastično prihvatili.  Prema glasovnim mogućnostima i instrumentima koje studenti još eventualno sviraju, počeo sam pisati orkestraciju baziranu na harmonizaciji Franje Dugana, a kad sam je završio snimio sam radnu matricu uz koju smo vježbali unaprijed dogovorene i zadane dionice", rekao je predavač Predrag Krobot koji je ujedno i voditelj ovog projekta, autor orkestracije i audio produkcije.


>>>Kruška, jabuka, šljiva… Ako želite položiti ovaj ispit na Sveučilištu Sjever, morate paziti da vam se ne osuši voćkica<<<


U projekt su bili uključeni studenti Multimedije koji su, nakon slušanja matrice bili zaduženi sa osmišljavanje i pripremu snimanja videa, a cijeli je projekt realiziran u tonskom studiju Sveučilišta Sjever. Za snimanje i obradu videa bili su zaduženi studenti Multimedije Timon Terzić i Darijo Mikulek, a grafička obrada djelo je i pročelnika odjela Multimedije, Roberta Gečeka.




S odjela Glazbe i medija sudjelovalo je također nekoliko studenata: Ivana Brkašić Dragoslavić, Darko Golubić, Paula Kolarić, Robert Lončarić, Valerija, Marković, Matej Petran, Klara Šimunović i Kristijan Vasev.


Za kraj, sa Sveučilišta Sjever zahvaljuju svima koji su podržali i pomogli u realizaciji ovog projekta i svima žele sve najbolje za predstojeće blagdane, a onda i Novu godinu!

izvor: unin.hr

Još vijesti