Sponzorirani članak u Nakon predavanja

Najluđe stvari koje su zagrebački studenti napravili '5 do 12' i pobijedili! Evo kako ih TI možeš nadmašiti već ovaj vikend

Tko to kaže, tko to laže da su studenti zloglasni majstori kampanjstva? Imamo odličnu priliku za ponoviti gradivo!

13. studenog 2019 15:30
Najluđe stvari koje su zagrebački studenti napravili '5 do 12' i pobijedili! Evo kako ih TI možeš nadmašiti već ovaj vikend

Najluđe stvari koje su zagrebački studenti napravili '5 do 12' i pobijedili! Evo kako ih TI možeš nadmašiti već ovaj vikend Foto: MojFaks

"Riješio sam sve ispite u roku, učiti počinjem s prvim predavanjima, uvijek sve stižem na vrijeme, držim sve konce u rukama i uvijek realiziram sve što isplaniram", rekao je nijedan student u povijesti. Istovremeno s umijećem suživota s cimerom koji ne može biti različitiji od tebe ili u domu s još stotinama duša jednako izgubljenih kao što si ti – studenti najbrže ovladaju drevnom zen vještinom – prokrastiniranja. Iliti "što možeš danas ostavi za sutra". Još veći majstori ostavljaju za prekosutra. A šampioni za 5 do 12.

>> Znaš li da već ovaj vikend možeš šokirati sve i umjesto kod staraca na vikend - laganini s koferom produžiti na plaćeni vikend u Beč? Vodiš i pratnju! Da, znamo da je malo '5 do 12', ali baš zato ova priča zvuči predobro. SAZNAJ VIŠE...

Što ste najluđe napravili zadnji čas i uspjeli u tome? U kojoj ste situaciji grizli nokte i zanoktice, znojili se i tresli od neizvjesnosti, ali ste ipak pobijedili i uspjeli?

Spremiš se za ispit u 10 minuta i – položiš (i ne, nisi na FFZG-u)

Neki od nas uče par dana prije ispita, neki na isti ispit izlaze preko nekoliko puta, a oni najsretniji odustanu, predomisle se, ipak dođu i polože. Svi znaju da je učenje veliki udio ocjene koju upišemo, ali treba napomenuti da je sreća ipak onaj ostatak.

"Učila sam par dana prije ispita i učeći zaključila da nema šanse da ću stići sve naučiti pa sam jednostavno - odustala! I tako sam 'zasluženo' i bezbrižno odmarala bez stresa. Inače, imam običaj da ponekad učim s frendicama, ali sam ovoga puta učila sama jer mi je bila 'stiska', ali frendica koja je izlazila na ispit uvijek mi je javljala informacije iz učione kad ja ne bih bila prisutna. Frendica je izašla na taj usmeni ispit i kako ja nisam, uobičajeno me nazvala da mi kaže kako je prošlo, no iza telefona čujem glas: 'Haaajde izađi na taj ispit, dobre je volje danas i pitala nas je samo dva pitanja po vlastitom izboru. Molim te, ne smiješ propustiti ovaj rok jer je stvarno prelagano. Spremi se i dolazi na faks, profesorica je tu do 3.' Ne razmišljajući, spremila sam se za 10 minuta, odjurila na faks, brzinski prolistala skriptu, ušla u učionu iiii - prošla! Ponekad se dobre stvari znaju dogoditi u zadnji čas, unatoč našoj nespremnosti", kaže Natalija, studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.


Najbolji izlasci su spontani izlasci

Dogovori za proslavu "najluđe noći u godini" neke od nas dovode do manične depresije. Zašto si to raditi kad svi znamo da su najbolje fešte one koje uopće ne planiramo? Ili ih isplaniramo 5 do 12...

"Tad sam još bila u srednjoj i cijela ekipa se dogovarala negdje mjesec dana gdje bismo mogli ići na Novu godinu. Ni nakon mjesec dana nismo došli do nekog konstruktivnog zaključka pa smo rekli da jednostavno nećemo slaviti. Tu večer, na Staru godinu, bila sam u gostima i već sam se pomirila s tim da tu večer ne idem nigdje, da bi me nazvala prijateljica iz ekipe u 20 sati navečer i rekla mi da se njoj svejedno slavi Nova godina. Nazvali smo ostatak ekipe, dogovorili se u 10 minuta gdje ćemo, i otišli u slavlje!", prisjetila se Azra, studentica TTF-a.

Najgora vožnja je ona bez karte

Kome to treba u životu? Nemaš kartu, švercaš se, oči kao tanjuri dok skeniraš i gledaš ima li kontrolora u blizini. Još je gore kad imaš kartu, ali ju nisi stigao cvikati.

"Švercam se često, nije za pohvalu, ali eto. Taj dan čak sam i imao praznu kartu, već pomalo izlizanu u džepu jer neko vrijeme nije bilo kontrole na mojim rutama. Imao sam najbolju namjeru cvikati kartu, ali zazvonio je telefon i nekako sam smetnuo s uma...U jednom trenu vidim kontrolora kako mi prilazi, pogled 'znam da znaš da znam da nemaš kartu'. Uhvatila me panika jer nekad zaključaju one strojčeke za cvikanje. Srećom ovaj put to striček nije napravio pa sam cvikao kartu taman kad mi je prišao i rekao 'kontrola'. Nakon toga kupio sam pokaz", prisjetio se noćne more student Šumarskog fakulteta.


Birokracija – 0, studenica – 1

Ispunjavanje prijava, prijavljivanje za natječaje – najgora noćna mora. Sutra ću, sutra ću... pa dođe taj zadnji dan u kojemu se stvari naravno zakompliciraju.

"Spremala sam se za odlazak na Erasmus. Sve sam na vrijeme započela: skinula obrasce, isprintala, popunila, iskomunicirala s jednim faksom, drugim. Znala sam koji mi je krajnji rok za poslati dokumente u Poljsku još kada sam počela s tim pripremama i eto, koliko god sam se organizirala, ostavila sam taj odlazak u Poštu za posljednji dan. Redovi i Pošta rijetko kada mogu proći dobro. Došao je posljednji dan roka za predaju dokumenta, ustala sam na vrijeme, obavila sve i krenula da ih pošaljem. U jednom trenutku primijetim nešto čudno, prvi kiosk pored kojeg sam prošla ne radi. Idem dalje, dućan zatvoren. Ne odustajem i dođem do Pošte, a tu lijepo stoji obavijest kako ne rade jer je Dan državnosti. Naravno, negodujem i živciram se jer mi tako i treba, kad sve radim u '5 do 12'. Uspijem doći sebi, pošaljem mail stranom sveučilištu i odgovore mi da smijem probiti rok i poslati sutra. Tako sam uspjela ali otići na Erasmus, ali i smanjila stvari koje obavljam u '5 do12', bar ove birokratske", kaže nam Jelena sa zagrebačkog Strojarstva i brodogradnje.

Jeste li spremni za spontanu avanturu ovaj vikend? 


Ako si nevin/a po pitanju prokrastiniranja i obavljanja svih bitnih i manje bitnih stvari '5 do 12', imaš super priliku iskušati se u ovoj sportskoj disciplini već krajem ovog tjedna. Iskon te vodi na PLAĆENI vikend u Beč! I to na kakav način... Trebamo napomenuti da ovaj vikend počinje i Advent u Beču?


Dovoljno je da se prijaviš i budeš spreman/na s koferom jer sretni dobitnici sretnu će vijest saznati '5 do 12'. Naravno, sa sobom vodiš i pratnju… Na ovaj spontani put Iskon vodi čak 22 para koji u petak stignu u Avenue Mall Zagreb! >> Sve detalje i upute provjerite OVDJE

Sretan put! I javite se, već kad uhvatite vremena. Sutra, prekosutra ili 5 do 12.



Prilog je napravljen u suradnji Iskon Interneta i portala Mojfaks.


Naslovna fotografija: saiko3p / Shutterstock.com

Još vijesti