V.K. u Nakon predavanja

[FOTO] Prvi red do faksa: Nudi stan kraj zagrebačke Ekonomije za 1500 eura mjesečno – komentari su urnebesni

Cijene nekretnina za najam u Zagrebu već godinama rastu, unatoč potresima i pandemiji, no ovaj je oglas iznenadio i one koji budno prate tržište nekretnina.

25. kolovoza 2021 12:25
ekonomija, Ekonomski fakultet

ekonomija, Ekonomski fakultet Foto: Screenshot

Ako su cijene nekretnina za najam u Zagrebu, takoreći, "odletjele u nebo", onda se ovaj oglas može opisati riječima "izvan stratosfere". S obzirom da trenutno mnogi studenti, a posebice brucoši, traže stan kako bi riješili stambeno pitanje prije početka akademske godine, ponuda stanova u hrvatskoj metropoli zapravo je skromna dok je potražnja ogromna.


>>>Komforan, ugodan, simpa, super PRILIKA – traženje stanova u Zagrebu. Evo nekoliko savjeta iz prve ruke<<<


Dvosoban, neugledan stan od 400-450 eura


Nakon pregledavanja nekoliko poznatih oglasnika za najam stana, vidljivo je da se cijene za dvosoban stan (ne nužno atraktivno uređen) kreću oko 400 eura. Stoga većina mladih i dalje traga za stanovima (mahom renoviranima za vrijeme Jugoslavije) koje zbog manjih troškova režija dijele s cimerima pa jedan uvijek spava na kauču.


Cijene 'novije' uređenih, pristojnih stanova naravno su i više. Na lijepo uređen smještaj možete računati tek s cijenom mjesečnog najma od 500 eura (bez troška režija), no ima i mnogo onih kojima je inicijalna cijena mnogo viša.


>>>Jesenski udar na džepove studenata i roditelja: Za najam stana morat će 'iskeširati' 1000 eura i više<<<


U popularnoj Facebook grupi za iznajmljivanje i prodaju stanova u Zagrebu, jedan se jučerašnji oglas posebno istaknuo. "Pozdrav, Iznajmljuje se stan u Zagrebu, prvi red do Ekonomskog fakulteta. Stan je opremljen u potpunosti, 50 eura na dan, što izađe 1500 eura mjesečno, ako bi se uzimalo na više mjeseci postoji mogućnost dogovora. Šaljem fotke stana u inbox", pisalo je u oglasu koji je uskoro izazvao gomilu komentara.50 eura stan 50 eura stan Foto: Screenshot

Možda se gospodin zabunio? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Nakon samo par sati, ljudi su pohrlili kako bi u komentarima izrazili svoje mišljenje po pitanju cijene ove nekretnine u 'prvom redu do Ekonomskog fakulteta'. Mogućnost komentiranja ubrzo je zaključana, za vrijeme pisanja ovog članka izbrisana je i objava. Pokušali smo kontaktirati iznajmljivača, no, odgovora nije bilo.


50 eura stan 50 eura stan Foto: Screenshot

Kaže gospodin da vam nudi taxi, ali samo jedan dan i stan je "debelo ispod cijene"... / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"

"Prvi red do riba"


50 eura dnevno, stan 50 eura dnevno, stan Foto: Screenshot

Prvi red do Ekonomskog ili prvi red do riba? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"

>>>[FOTO] Nimalo začuđujuće: 270 eura za sobu i wc u Splitu: 'Što će naša jadna djeca? Muče se'<<<


Jedna članica grupe dala je podršku gospodinu, na što je on komentirao da se ne šali u vezi cijene.

50 eura dnevno 50 eura dnevno Foto: Screenshot

Gospodin kaže da se ne zeza / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Vidi li se u učionice ili bi se ipak trebalo na predavanje? 


50 eura dnevno 50 eura dnevno Foto: Screenshot

Možda je u pitanju Ekonomski fakultet u Monte Carlu? / Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


"Možda čovjek misli 50 kuna?"


50 eura dnevno 50 eura dnevno Foto: Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@"Stanovi Zagreb - Iznajmljivanje/prodaja"


Po komentarima članova grupe dalo bi se zaključiti da je mjesečna svota od 1500 eura previsoka, no je li gospodin stan ipak uspio iznajmiti, nažalost nismo uspjeli saznati.