V.K. u Nakon predavanja

Studenti medicine neće moći ulaziti u zdravstvene ustanove bez COVID potvrde ili testa

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti za brzo antigensko testiranje od ponedjeljka do subote od 11 do 13 sati.

1. listopada 2021 12:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na službenim stranicama Medicinskog fakulteta nedavno je objavljena ažurirana obavijest o pravilima ulaska studenata Fakulteta u zdravstvene ustanove u akademskoj godini 2021./2022.


Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo omogućit će svojim studentima besplatno brzo antigensko testiranje već od sutra. Kako stoji u obavijesti, brza antigenska testiranja počinju već od sutra, na adresi Rockefellerova 2, DRIVE IN ispred montažnog objekta u dvorištu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pored Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar".


Prijava obavezna dan ranije


Svi prijavljeni studenti moći će se testirati na gore spomenutoj adresi svakog dana osim nedjelje od 11 do 13 sati. Prijave za antigenska testiranja moraju se napraviti dan ranije, od čega je iznimka da studenti koji se prijave danas najkasnije do 14 sati, mogu na testiranje  u ponedjeljak, 4. listopada. Za sve ostale dane tijekom listopada, potrebno je prijaviti se najkasnije do 14 sati prethodnog dana.


Prijave su na ovom linku, a u obavijesti naglašavaju da se neprijavljeni studenti neće moći testirati. Svi studenti koji se žele testirati u drugim ustavama sami snose troškove testiranja. Uz to, za studente Medicinskog fakulteta koji se žele cijepiti, organizirano je cijepljenje bez naručivanja i najave svake srijede u vremenu od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar", u Zagrebu u Rockefellerovoj ulici 4., dok su za sve ostale studente Sveučilišta u Zagrebu organizirani punktovi za cijepljenje, od ponedjeljka 4. listopada u studentskom domu "Stjepan Radić" i dan nakon u utorak, 5. listopada u studentskom domu "Cvjetno naselje".


>>>Kreću 'cijepni punktovi' ispred 2 velika zagrebačka doma: 'Cjepiše' dobivaju besplatan obrok – evo i rasporeda<<<


Također, u obavijesti je stavljen i novi dokument u kojem su detaljno pojašnjenje upute za studente o novim pravilima ulaska u zdravstvene ustanove u svrhu pohađanja kliničke nastave.


"Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 28. rujna 2021. godine donio je Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2 koja stupa na snagu 4. listopada 2021. godine, a prema kojoj su prilikom ulaska u zdravstvenu ustanovu studenti obavezni predočiti EU digitalne COVID potvrde ili odgovarajući drugi dokaz", navodi se u dokumentu.


>>>Istraživanje otkrilo kako se studenti najčešće zaraze koronom: Vode djevojke, a čak trećina nema pojma gdje je 'pokupila' virus<<<


Studenti koji su cijepljeni morat će predočiti EU digitalnu potvrdu o cijepljenju, a isto vrijedi i za one koji su preboljeli COVID – moraju predočiti potvrdu o preboljenju. Uz spomenuto, studenti koji će imati negativan PCR test ili negativan nalaz brzog antigenskog testa, morat će predočiti COVID potvrdu o testiranju ili neki drugi važeći dokument.

Još vijesti