V.K. u Nakon predavanja

Nova razina varanja na ispitima: 'Vječni' student kirurški ugradio Bluetooth slušalicu u uho

Kada student u više navrata ne uspije položiti posljednji ispit na fakultetu, obuzmu ga očaj, ali i kreativnost. Posebice nakon dugih jedanaest godina studiranja.

23. veljače 2022 13:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na svakom fakultetu na svijetu postoji nekoliko studenata koja se pokušavaju "provući" kroz studij sa što manje rada. Najlakši, ali i najbrži način je prepisivanjem i varanjem tijekom provjera znanja. No, koliko su daleko studenti spremni ići da bi uspjeli prepisati na ispitu?


Dvojica studenta s Medicinskog fakulteta "Mahatma Gandhi Memorial" u Indiji bila su spremna otići i korak dalje kako bi prepisali. Kako piše Hindustan Times, jedan student, koji se pojavio na završnom ispitu na fakultetu imao je mikro-Bluetooth slušalicu kirurški umetnutu u uho kako bi mu bilo lakše varati.


>>>Brucošica se predala policiji jer je varala na ispitu<<<


Studirao 11 godina


Incident se dogodio 11 godina nakon što je student primljen na fakultet, ali je konstantno "padao" na završnom ispitu, a ovo mu je bila posljednja šansa da ga položi. "Polagao je ispit iz opće medicine u ponedjeljak sa 78 drugih studenata kada je na fakultet stigla letačka jedinica Sveučilišta Devi Ahiyja Bai", kazao je dr. Sanjay Dixit, dekan Medicinskog fakulteta.

"Član tima pretresao je studenta i pronašao mobitel u njegovom unutarnjem džepu hlača. Telefon je bio spojen na Bluetooth uređaj, međutim, tim nije pronašao Bluetooth uređaj", kazao je dekan Dixit.


>>>20 nevjerojatnih šalabahtera: Za prepisivanje koriste nokte, kosu, dekolte, cipele, satove...<<<


Nakon dugog ispitivanja, student je na kraju ipak priznao da mu je otorinolaringolog ugradio mikro-Bluetooth uređaj boje kože u uho. Uz njega, tim je uhvatio još jednog studenta s malim SIM uređajem i mikro-Bluetooth uređajem. Ovom studentu Bluetooth slušalica nije bila kirurški ugrađena u uho, nego se mogla ukloniti iglom.


>>>Varanje na ispitima 200 posto češće – studenti sve kreativniji: Šalabahter na psu, dronovi, savjeti s TikToka... <<<


"Slušalice su potom poslane internom ispitnom povjerenstvu koje će naknadno odlučiti hoće li biti potrebno pokrenuti i policijski postupak za korištenje zabranjenih sredstava na ispitu", kazao je Thakur.


izvor: hindustantimes.com

Još vijesti