Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Od ovog vikenda 'mini lockdown': Studenti u panici – zatvaraju li se i menze?

S obzirom da je pandemija dosegla svoj novi vrhunac s više od 4000 novozaraženih zabilježenih tijekom jučerašnjeg dana, nadležni najavljuju nove, strože mjere kolokvijalno nazvane 'mini lockdown'.

26. studenog 2020 12:43
Od ovog vikenda 'mini lockdown': Studenti u panici – zatvaraju li se i menze?

Od ovog vikenda 'mini lockdown': Studenti u panici – zatvaraju li se i menze? Foto: MojFaks

Novi paket strožih mjera na snagu stupa ove subote, a trajat će do Badnjaka. Između ostalog, podrazumijeva zatvaranje ugostiteljskih objekata zbog čega su studenti s pravom zabrinuli – hoće li ova mjera vrijediti i za restorane subvencionirane prehrane?

...Rizik od širenja zaraze? Kroz njih dnevno prođu tisuće studenata: Doznajemo razmišlja li se o ZATVARANJU menzi u Zagrebu...


Naime, iz Stožera civilne zaštite RH poručuju da će kafići, noćni klubovi i barovi biti zatvoreni dok će restorani imati mogućnost pripremanja hrane i dostavljanja iste, ali bez prilike da se konzumira u lokalu.

Menze će raditi sve da i vani bjesni apokalipsa


Studente je ova vijest uznemirila – znači li ovo da će i menze prilagođavati svoju uslugu? Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu oglasio se porukom koja je smirila zabrinute. Naime, ovakvih restrikcija u menzama neće biti, barem zasad i svakako ne u apsolutnom obliku.

...NEOČEKIVANI PROBLEMI: Još jedna menza zatvara svoja vrata. Skoro 300 studenata ostaje bez prehrane!...


"Studentski domovi su PRIORITETNI i menze će u njima raditi makar vani bila apokalipsa. Nastojimo sa SC-om osigurati dodatno osoblje putem kvote studenata i dodatno zaposlenje pomoćnih radnika preko ugovora na određeno koji će moći uskočiti ako jedan tim ode u samoizolaciju, tako da se ne dogodi više scenarij na Lašćini. Još jedna bitna stvar: ako dođe do scenarija u kojem će po više smjena u domovima morati otići u samoizolaciju, onda će se gasiti vanjski restorani kako bi osoblje došlo raditi u studentske domove", napisao je predsjednik Studentskog zbora Mihovil Mioković na Facebooku.

...Epidemiološki problem?! Ogromni redovi ispred menzi: Ne drže razmak, a rijetko koji student nosi zaštitnu masku FOTO...


Studente smiruju i iz Domskog odbora SD Cvjetno naselje. "Bez brige. Već smo razgovarali o tome i rečeno nam je da će se prehrana studenata u domovima osigurati u bilo kojem scenariju", kazali su.

L.B./foto: V.S., arhiva/MojFaks

Još vijesti