Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Od tipičnog 'gym baje' do full našminkanih studentica na orbitreku: 6 tipova studenata koje ćete sresti u teretani

Svi koji koriste zadnje dane "sređivanja" prije dolaska na plažu...

3. travnja 2019 17:40
 Od tipičnog 'gym baje' do full našminkanih studentica na orbitreku: 6 tipova studenata koje ćete sresti u teretani

Od tipičnog 'gym baje' do full našminkanih studentica na orbitreku: 6 tipova studenata koje ćete sresti u teretani Foto: MojFaks

Premda mnogi studenti idu tijekom cijele godine u teretanu, neki su čekali proljeće, ili čak ljeto kako bi krenuli s oblikovanjem svog budućeg beach bodyja ili revenge bodyja (kako god hoćete jer pločice na stomaku su super osveta, zar ne?). Zato su teretane pune pa tako i one u koje uglavnom idu studenti.
 
 

Neki od gymova nalaze se i u sklopu studentskih domova pa studenti mogu na pauzi od učenja pohrliti dizati "tegove", bučice i voziti sobne bicikle. Dok jedni šetaju, voze bicikle i rolaju se na svježem zraku, drugi su zatvoreni u teretanu i rade na svojim "bicama".

Posjećivanje teretane je svakako pohvalno, a kao što znamo, osim vježbanja, za ljude je dobar i smijeh pa smo vam na duhovit odlučili otkriti koje ćete sve studente sresti u teretani:

#1 Tipični 'gym baja'


On zna kako svaka sprava u teretani funkcionira, ali do zadnjeg šarafa. No, tog "bajicu" klasične sprave ne zanimaju! Njemu je više do utega, benča i naravno – gledanja svojih mišića u milijardu zrcala u teretani. Ako nema sluške u ušima, onda rado daje savjete drugima, osobito "nejakim" brucošima koji su tek došli u teretanu. Jasno, šejkove pije više nego vodu, a brije i da sve djevojke padaju na njega. Kada sretnete tipičnog gym baju, izbjegavajte kontakt očima jer ćete inače saznati sve o njegovim mišićima i šejkovima...osim ako to baš želite znati.

#2 Oni koji vježbaju samo zato da nađu curu/dečka

 

Dok pojedini studenti vježbaju da bi bili zdraviji, drugi, da se ne lažemo, vježbaju da budu privlačniji suprotnom ili istom spolu (ovisno o preferencijama). Sve je to u redu, ali je smiješno ako ste promatrač sa strane. Dakle, dok vi vozite sobni bicikl ili se znojite na orbitreku, oni čekaju svoju priliku za "barenje". Na početku su u gym krenuli kako bi vježbali pa sada nakon što su se "napucali" i "izdefinirali", vrijeme je za plivanje ljubavnim vodama. To sve skupa izgleda dosta 'cringy', ali samo vama jer ste u teretanu došli actually zbog vježbanja.
 

#3 Studentice s full makeup-om


Kada razmišljamo o teretani, uglavnom zamišljamo ljude odjevene u trenirke, tajice, obične bijele majice te obavezno znojno tijelo. Kapljice znoja na čelu ili na licu tijekom vježbanja u teretani su sasvim normalne pa se pitamo kako to vježbanje prežive studentice koje u gym dođu s full makeup-om na licu? Vjerojatno su nanijele vodootpornu maskaru i stavile fiksator, but still – sestro, nisi došla u klub nego u teretanu! Taj smokey eyes ćeš vjerojatno obrisati ručnikom nakon što umreš na traci za trčanje, osim ako nisi došla u teretanu iz razloga kao naš sljedeći tip studenta...

#4 Studenti/ce koji dolaze u teretanu samo da se fotkaju za društvene mreže

 

Došli ste u teretanu vježbati? Dobro, jeste li vi skroz poblesavili? Zašto biste došli ondje vježbati kada se možete samo fotkati i glumiti da ste vježbali. Ima logike, zar ne? Jasno je da nema, ali postoje i takvi studenti i studentice. Oni dođu, malo sjednu na bicikl, uglavnom ne okreću pedale nego surfaju mobitelom i gledaju što je njihova susjeda objavila na Instagram storyju. Nakon što su vidjeli sve što se događa na društvenim mrežama dok su sjedili na biciklu i okrenuli pedale dva puta, slijedi fotkanje! Naravno fotkanje u ogledalu pa onda klasični selfie pa onda uhvatiš trenera koji trenira nekog drugog, ali nema veze, on je tu za klijente pa čak i kada se treba s njima fotkati. Ispada da ovi što se fotkaju žive najviše taj "gym život"!
 
 

#5 Oni koji cijelo vrijeme kukaju da im je teško i da im se ne da


Teretana možda nije za svakoga, no ruku na srce, čovjek u životu može steći različite navike. Naravno da će upala mišića uslijediti nakon što odvježbate 'insanity', a prije toga godinu ili više niste ni šetali duže od kilometra, međutim...postoje studenti koji u gym dođu samo kukati. Za razliku od spomenutog "gym baje", ovi mrze teretanu i vježbanje. Ipak, eto ih u teretani pa umjesto da slušaju glazbu i pokušaju napraviti ispravno barem dvije vježbe, oni kukaju i stalno su u "tugy/plaky" stanju. Zvuče kao da ne pripadaju tamo i kao da su prisilno došli u vojsku. Ne morate ići u teretanu, znate?

#6 Sramežljivi debeljko i sramežljiva bucka

 

Znate onog malo bucmastog lika ili bucmastu curu koje često srećete u teretani, ali su ponekad toliko neprimjetni jer se ne žele posebno isticati? Eh, nažalost, tog bucmastog lika ili djevojku svi ogovaraju, ali im nitko ne želi pomoći. Takve studente se također može vidjeti u teretani, a nerijetko baš taj debeljko ili bucka postanu "gym baje" jer zavole vježbanje i to osobito kada im padnu kile te samopouzdanje poraste.
 

>>>Studentica i trenerica: Uz Maju do ljeta možete imati savršene noge i stražnjicu<<<

>>>Student Marko osmislio drugačije vježbanje: dobrodošli u 'Teretanu kod Tesle'<<<

 
foto: Unsplash

Još vijesti