Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Odabrali ste TOP mjesta za PLAKANJE: Evo gdje olakšati dušu ako to ne možete u svojoj sobi

Dijeljenje male domske sobe s cimerom zna biti izazov. Stresa i frustracija studentima ne manjka, a kad nam životni prostor ne dozvoljava niti pet minuta samoće tijekom kojih bismo se ispuhali, emocije mogu dodatno 'uzavrijeti'.

19. studenog 2020 14:48
Odabrali ste TOP mjesta za PLAKANJE: Evo gdje olakšati dušu ako to ne možete u svojoj sobi

Odabrali ste TOP mjesta za PLAKANJE: Evo gdje olakšati dušu ako to ne možete u svojoj sobi Foto: MojFaks

Život u studentskoj sobi ima svoje prednosti i mane. S obzirom na to da mali životni prostor dijelimo s još jednom osobom, poželjno je da na sličan način funkcioniramo i budemo spremni na dogovore i ustupke. I dok je možda lakše pokrenuti razgovor i zamoliti cimericu za nekoliko sati privatnosti kako bi nam dečko došao u posjetu, što učiniti kada nam se nakupi svega i samo bismo legli u krevet i plakali? Soba, nažalost tada i nije baš najbolja opcija ako nam ne jamči privatnost jer se u njoj nalazi netko koga jedva poznajemo ili je u potpuno drugačijem raspoloženju.

...Konačno neka korist od plakanja tijekom faksa: Mlada znanstvenica otkrila kako suze pretvoriti u struju...


Stanarka doma na Savi zamolila je sustanare za pomalo neobičan savjet. Naime, u domskoj grupi na Facebooku upitala ih je "koja su dobra mjesta za plakanje u Radiću, a da nije soba?" Njena objava u kratkom roku prikupila je tisuće reakcija i mnoštvo komentara iz kojih se vidi da njena potreba nije usamljena, već da su se mnogi baš poput nje našli u jednakoj situaciji.

TOP MJESTA ZA PLAKANJE U DOMU


Donosimo popis mjesta koje su stanari Save odabrali kao najsigurnija za plakanje.

1. \'POŽARNE\', gluho doba noći

Među mnogim komentarima ističu se požarne stube, naročito oko tri ujutro. "Požarne, četvrti kat. Najmanje šanse da netko naiđe i najmanje se čuješ (ovisi koliko ti je loše). Also, u tušu, na parkiralištu iza sedmog paviljona, možeš sjest između dva auta i onda si koliko toliko skrivena. I još mi pada na pamet da po noći šetaš oko Save i KIF-a, ali tu malo riskiraš da te prolaznici vide", napisao je jedan student koji očito ima poprilično iskustva u ovom području.

...Uđi i isplači oči - ali samo na 10 minuta! Studentica napravila \'ormar za plakanje\' u knjižnici...


2. Okolica doma (KIF, Mladost...)


Još nekoliko kolega savjetuju vanjsko plakanje pa tako kažu da je iza KIF-a i Mladosti "u redu", "malo se smrzneš, ali nema veze". Također, preporučuje se i klupica prekoputa Roka, naravno uz pjesme iz Roka.


3. Interijer doma (tuš, kuhinje, balkoni...)


Dalje, studenti odabiru i balkone za plakanje, kao i kuhinje, tuševe i učionice u kasne sate.

4. Sila ne pita


Neki, pišu kako ne biraju mjesto kada muka stisne. "Nagneš glavu, zatvoriš oči i plačeš gdje god želiš. Vjeruj mi", glasio je jedan od savjeta. A ima i onih koji potiskuju svoje suze, što svi znamo da nije zdravo ni konstruktivno. Njima se savjetuje posjeta šestom paviljonu. "Kad uđeš plače ti se", napisao je jedan student.

...Gore od prekida s dečkom! Zbog priča o cimericama ovih zagrebačkih studentica i vi ćete se rasplakati...


5. Oni sretni plaču s cimerima
 
Bilo je i onih koji smatraju da je plakanje u sobi s cimi ipak najbolje, a neki su i ponudili i usluge tješenja i ramena za plakanje. "Tješim cure za besplatno", bio je jedan od komentara, no ovdje sumnjamo u altruizam ponuđača usluge.

Ovo iskreno pitanje studentice pokrenulo je mnoge studente da iskažu kolegijalnost, suosjećanje i pruže podršku, jer nedostatak osobnog prostora u životu u domu može predstavljati veliki problem osobama koje se s tim iskustvom tek susreću.

Sudeći po mnogobrojnim komentarima studenti se snađu kako god znaju i umiju. Upravo je ovo vještina broj jedan koja se brusi prilikom stanovanja u domu među tisućama kolega.

A.Z.
foto: Unsplash@mxsh
Još vijesti