Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO

Priprema za učenje je ključni dio procesa učenja, stoga se treba potruditi na samom početku.

16. studenog 2020 14:00
Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO

Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO Foto: MojFaks

Prvi korak prije samog učenja je priprema za učenje koja treba biti što temeljitija. Ako se dobro organiziraš i pripremiš, kasnije proces učenja teče lakše. 

...Ima ih na tvom faksu: Najčešći tipovi kolega s kojima ćeš (m)učiti muku grupnih projekata VIDEO...


Učenje je aktivnost koja većini učenika i studenata nije najdraža na svijetu, ali je nešto što se mora raditi. Iako mnogi ne vole sjediti satima za knjigom i ponavljati definiciju za definicijom za koje već sada znamo da nam sigurno nikada u životu neće trebati, isto tako znamo da nemamo izbora.

...FOTO Knjige u tuš kadi, noge na zidu: Ovo su najluđi položaji u kojima uče domaći studenti - kad stvarno zagusti...


...INSAJDERSKI vodič za brucoše: Kako naći pravu ekipu, treba li ići na konzultacije? Studentica Aneta zna odgovore na pitanja koja vas muče...


A kada već nemamo izbora i moramo učiti, zašto si ne pomoći najviše moguće? Učenje ne mora biti toliko dosadno, možeš ga učiniti zabavnijim i odmah će ti biti lakše to odrađivati, a i lakše ćeš pamtiti gradivo. Kako bi bilo što zabavnije, važno je odraditi pripremu za učenje. Iako će ti ovaj korak uzeti dodatno vrijeme, već ćeš kroz pripremu proći malo kroz gradivo, a možda i nešto zapamtiti. Osim toga, bit ćeš i brža i organiziranija kada će trebati ponavljati. Karla Lucija s Hej! kanala pokazala je u videu kako izgleda njeno pripremanje za ispit, a uključuje neke zabavne načine pripreme koje možeš i ti uvesti u svoju rutinu.



Pa tako Karla Lucija govori nam da pripremu za učenje započinje punjenjem energijom kroz matchu ili neki ukusni smoothie. Uzme se potrebno vrijeme da uživa, kako kasnije kada počne učiti ne bi pravila nepotrebne stanke. Po njoj važno je i obući se udobno. Na pidžamu zaboravite jer onda postoji opasnost da se brzo vratite u krevet, ali i na neke izrazito lijepe kombinacije – jer biste mogli izletjeti vrlo brzo na kavu s frendovima. Nakon što to obavite, započinje dobra priprema samog procesa učenja. 

...OPET kasniš na faks? Imamo savjete kako se spremiti za samo DESET minuta! VIDEO...


Tako Karla Lucija u svojoj pripremnoj rutini pazi na uređenje stola, koristi se bilježnicama, različitim markerima, kemijskama u boji. Sticky notes se neizostavni u njenoj pripremnoj rutini i organiziranju bilješki. Za sami proces učenja preporučuje asocijacije, kartice za ispitivanje i objašnjavanje gradiva drugima, a sve to detaljno vam je objasnila u najnovijem videu na Hej! Kanalu.

MojFaks
foto: arhiva, Mojfaks

Još vijesti