Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Instalirati odmah: Ova aplikacija platit će vam da ne buljite u svoj mobitel na predavanjima

Ovisnost o pametnim telefonima uzela je maha - nebrojeno mnogo puta sami sebe uhvatiti da buljimo u ekran bez nekog posebnog razloga. Hvatamo se mobitela i onda kada to nije potrebno što postaje sve češći problem kod mladih, posebice studenata.

8. ožujka 2018 13:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studiranje u Velikoj Britaniji je jako skupo. Iako su britanski studenti toga bolno svjesni jer svake godine osjete kako im se džepovi prazne zbog sve skupljih školarina, tijekom predavanja ipak stalno vise na mobitelu. Ta predavanja su platili skuplje nego najnoviji model mobitela, a studenti ih rado preskaču i uopće ne prate kako bi trebali.Studentima je važniji Snapchat od pisanja seminara, a budući da je riječ o odraslim ljudima kojima nedostaje samodiscipline, tvorci ove aplikacija pomislili su da će "potkupljujući" studente uspjeti u brobi protiv ove ovisnosti o surfanju.

Riječ je o aplikaciji Hold koja prati aktivnost studenata koji ju instaliraju na svoj mobitel
. Za svakih 20 minuta bez aktivnosti na mobitelu studenti dobivaju bodove, a kada skupe dovoljno bodova mogu ih zamijeniti za velike popuste na Amazonu, kinima Vue (koja im nude popuste na karte i besplatne kokice), ali i u jednom lancu kafića. K tome, studenti mogu donirati skupljene bodove i to za knjige i higijenske potrepštine koje će kasnije UNICEF proslijediti potrebitoj djeci.
Izvor: thenextweb.com

"Nova istraživanja pokazala su da je ovisnost o mobitelu velik problem svih generacija koji loše utječe na društvo. Mobiteli posebno ometaju studente jer nisu dovoljno koncentrirani, lako im je odvući pažnju. Drago mi je što studenti razumiju cilj koji pokušavamo postići. Dokazuje to četvrtina norveških studenata koja je instalirala aplikaciju samo tri mjeseca nakon što je izašla na tržište", kazao je tvorac aplikacije Maths Mathisen.

Osim na sveučilišta, aplikacija Hold doći će i na radna mjesta kako bi radnici bili manje ometeni svojim mobitelima.

...Jednim klikom provjeri iznos koji si zaradio na ugovor: Omiljena aplikacija studenata koji strahuju od poreza spremna za korištenje...


...Instalirati odmah! Nova aplikacija prikazuje gužvu u menzi, dnevne menije, stanje na iksici...


...Kava ili predavanje? Student s FER-a osmislio aplikaciju za praćenje izostanaka s faksa...


Ivana Petrić
foto: Shutterstock