Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Epidemiološki problem?! Ogromni redovi ispred menzi: Ne drže razmak, a rijetko koji student nosi zaštitnu masku FOTO

Štrajk pojedinih djelatnica Agencije za studentski standard, pod čijom nadležnosti je i studentska menza u Zadru traje već dvadeset dana.

10. studenog 2020 13:53
Epidemiološki problem?! Ogromni redovi ispred menzi: Ne drže razmak, a rijetko koji student nosi zaštitnu masku FOTO

Epidemiološki problem?! Ogromni redovi ispred menzi: Ne drže razmak, a rijetko koji student nosi zaštitnu masku FOTO Foto: MojFaks

Otkako su radnice menze u štrajku, zadarski studenti pružaju im podršku. Tako su prošli mjesec, u znak podrške, organizirali i akciju ostavljanja bombona prilikom posjete restoranu, a održali su i jednosatno bojkotiranja restorana.

U periodu štrajka, studenti su primijetili i promjene u iznosima računa. Tako smo iz razgovora sa studentima saznali za nekoliko slučajeva kada su studenti ručak tijekom vikenda platili skoro duplo nego sličan menu dan pije. Iz Agenciju za studentski standard za portal MojFaks tada su rekli da do poskupljenja nije došlo. Ponudili su i objašnjenje komentara mnogih studenata koji su primijetili više iznose na računima: možda je djelatnica na blagajni restorana krivo "kucala" račune.  


...Što se događa s cijenama u OVOJ menzi? Studenti tvrde: \'Hrana je skuplja!\' Nadležni poručuju: \'Nema poskupljenja, evo u čemu je možda problem...\'...


...\'Nakon obroka u menzi otišla sam u minus!\' Hrana u studentskom restoranu poskupjela? Gotovo isti ručak kao prije od vikenda plaćaju duplo skuplje...


Nakon "nabildanih" računa, ovaj vikend studenti su se osvrnuli i na veliku gužvu ispred zadarske menze. Kao što se na objavljenih fotografijama može vidjeti, u redu za ručak stoje desetine studenata, bez mogućnosti održavanja propisanog razmaka. Sudeći po fotografijama, samo nekolicina studenata nosi zaštitnu masku. 

foto: Sveučilište u Zadru @Facebook

Oni koji za vikend nisu bili u redu za ručak, preko društvenih mreža pitali su se što se to dijeli u menzi? Pojedini su se i našalili kako "dođeš na ručak, dobiješ večeru".  

foto: Sveučilište u Zadru @Facebook

foto: Sveučilište u Zadru @Facebook

...\'Nijedna menza nema ovako dobre tete...\' Studenti nose bombone u znak podrške osoblju u štrajku! Tete oduševljene: \'Pokazali su da im je stalo do nas…\'...


Ovakvi redovi ispred menze možda i ne bi predstavljali problem (osim gladnih trbuha koje treba napuniti) da trenutno u Hrvatskoj ne vlada epidemija koronavirusa, zbog koje se mnoge svakodnevne stvari odvijaju po drugačijim i novim pravilima. Izbjegavanje velikih okupljanja i držanje razmaka su minimum preporučenih preventivnih mjera.

foto: Restoran Mini Rijeka/privatna arhiva

No, situacija u zadarskoj menzi nije jedina takva. I dok se u riječkim studentskim domovima studenti zapisuju ako su bez maske u čajnoj kuhinji, nitko ne pridaje mnogo važnosti redovima ispred menzi gdje studenti također bez razmaka, znaju čekati i tridesetak minuta da stignu do svog ručka. 

A.Z.
foto: Sveučilište u Zadru@Facebook/collage