Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'Sramežljiva 21-godišnjakinja traži gospodina': Tisuće studentica preko ove stranice traže starije sponzore kako bi otplatile faks

Odlazak na fakultet mnoge baca u teške dugove, osobito ako studiraju u SAD-u ili u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj situacija nije baš takva sa studentskim kreditima te mladi mogu besplatno studirati ako su ispunili sve uvjete. Sva sreća jer bi možda neki posezali za 'šećernim taticama' kao studenti iz sljedeće priče...

10. travnja 2019 17:28
'Sramežljiva 21-godišnjakinja traži gospodina': Tisuće studentica preko ove stranice traže starije sponzore kako bi otplatile faks

'Sramežljiva 21-godišnjakinja traži gospodina': Tisuće studentica preko ove stranice traže starije sponzore kako bi otplatile faks Foto: MojFaks

Tisuće studentica koristi stranicu seeking.com kako bi našle stariju gospodu s kojom bi se "zabavljale" u zamjenu za novac. Tim novcem plaćaju svoje visoko obrazovanje. Naravno, riječ je o \'sugar daddyjima\', iliti ga, na hrvatski prevedeno "šećernim taticama" s puno love na bankovnom računu kojima nije problem mladim djevojkama platiti za druženje, seks i tko zna što još.

Ovako izgleda početna stranica seeking.com... izvor: seeking.com

Dio odmah ispod kako bi bilo jasno kakva je to vrsta stranice... izvor: seeking.com

Kako piše na stranici, 475 tisuća studentica iz Velike Britanije nalazi se ondje i traže svog "taticu". K tome, na stranici stoji da studentice mogu dobiti mjesečni "džeparac" od gotovo 3 000 funti kao i priliku za spajanje s pravim ljudima kada je riječ o budućem poslu ili pak nastavku obrazovanja. Osim toga, kažu, tako im je lakše kupiti knjige i ostali pribor za faks.

Ako se studentice na stranicu registriraju službenim mailom fakulteta, odmah dobiju premium račun


Studentice registrirane na seeking.com nazivaju \'sugar babies\' na svojim profilima moraju napisati točno što traže i koliko. Osim što je cijela priča pomalo \'creepy\', najljigaviji \'twist\' upravo slijedi: studentice koje se registriraju sa svojim službenim fakultetskim mailom ili mailom sveučilišta, automatski dobiju pristup premium računu. Isto tako, studentice mogu birati "tatice" po krvnoj grupi, godinama, etničkoj pripadnosti te visini kako bi dobile "gospodina" kakvog uistinu žele.

Registracija na stranicu... izvor: LadBible

Novinari s portala LadBible posjetili su na stranici te vidjeli da mnoge djevojke, mahom studentice, ondje pišu da su spremne za različite dogovore i da su vrlo fleksibilne. Neke čak i pišu da vole smisao za humor i lijepo džentlmensko ponašanje, ali i naglašavaju da su sramežljive, no u potrazi za starijim gospodinom.

...Dobar džeparac i skupi pokloni: Studentice sve češće dolaze na jedrilice raditi ovaj posao...


...Studentice se sve češće \'druže\' s bogatim frajerima koji im plaćaju faks i ostale troškove...


"Tatice" koji se prijave na stranicu moraju napisati stanje bankovnog računa te svoju neto vrijednost. Jedan od korisnika napisao je da ima milijun funti i da zarađuje 100 000 funti godišnje. Jedan drugi korisnik tvrdi da ima 5 milijuna funti na računu. Također, stariji muškarci mogu na svom profilu napisati što traže.

Profil jedne od studentica... izvor: LadBible


Profil jednog \'daddyja\'... izvor: LadBible

Čini se da se studenticama u Velikoj Britaniji isplati biti na takvim stranicama jer im je samo školarina porasla na jako puno love pa mnogi britanski studenti baš zato i odustaju od fakulteta. Neki će reći "snađi se druže", drugi će se zgražati, ali jedno je sigurno – fakultet se ondje ne može završiti bez dizanja kredita i padanja u dugove pa je ovo mnogima opcija iz nužde.

Ivana Petrić
foto: Baby/IMDB