V.K. u Nakon predavanja

[FOTO] Novi 'biser' za najam u Zagrebu: Tuširaš se gdje spavaš, četke za toalet pokraj frižidera, a wc-a nigdje

Bez obzira na medijsku pozornost, društvene osude, javne prozivke i masovno ismijavanje, zagrebački stanodavci i dalje ustraju u visokim cijenama najma stanova.

4. studenog 2021 14:12

Foto: MojFaks

Ne treba posebno isticati česte nevjerojatne ponude na tržištu nekretnina za najam u Zagrebu: od namještaja koji je bio prestar i za razdoblje između dvaju svjetskih ratova, stanova u podzemnim garažama, cijene od 1500 eura mjesečno za "prvi red do Ekonomskog fakulteta",  na domaćim se oglasnicima svakodnevno mogu pronaći nevjerojatne ponude za koje je teško procijeniti radi li se samo o šali ili stvarnome oglasu.


>>>[FOTO] Prvi red do faksa: Nudi stan kraj zagrebačke Ekonomije za 1500 eura mjesečno – komentari su urnebesni<<<


Nedavno je na Marketplaceu društvene mreže Facebook objavljen oglas za najam stana koji budi mnoga pitanja svih koji trenutno pokušavaju pronaći stan u Zagrebu.


Kako piše u opisu oglasa, iznajmljuje se dvosobni stan od 45m2 u prizemlju kuće, na uglu Vukovarske na Krugama. Cijena i nije strašna, svega 3 tisuće kuna s uključenim režijama, a unaprijed se traži i polog u visini mjesečne stanarine. No, svaka nova fotografija budi sve više pitanja, a ona na kojoj je fotografirana tuš-kabina najinteresantnija je od svih, pa se dijeli i po drugim društvenim mrežama poput Twittera.


Ulaz u stan / Foto: screenshot via Facebook marketplace


Ulaz u dnevni boravak izgleda pristojno / Foto: screenshot via Facebook marketplace


Dnevni boravak i kuhinja? / Foto: screenshot via Facebook marketplace


Gdje je toalet? Tuš i frižider u spavaćoj sobi? Četka za wc pokraj frižidera?


Radi li se samo o uštedi na prostoru ili manjku utičnica u drugoj prostoriji ili nečemu trećemu, ne zna se, no jedna od dvije sobe ovog stana "posebno" je uređena. Naime, osim što u jednoj prostoriji spavate, odmah pored kreveta vam je tuš kabina, a pored nje – frižider.


>>>Oko 400 eura mjesečno – ako se ne razbacuju novcem: Koliko zagrebačke studente košta život u metropoli?<<<


Foto: MojFaks

Spavaća soba u kojoj se odmah otuširate i jedete, a tu su i dvije četke za toalet. / Foto: screenshot via Facebook marketplace


Prelistavanjem spornog oglasa nalazi se na još hrpu pitanja, među kojima je i jedno ključno: "Gdje je toalet?"


>>>Komforan, ugodan, simpa, super PRILIKA – traženje stanova u Zagrebu. Evo nekoliko savjeta iz prve ruke<<<


Netko je sliku ove vrlo zanimljive sobe objavio i na Twitteru, pa su se uskoro javili i drugi korisnici s komentarima.


"A wc četka između frižidera i tuš kabine! Točno da se upitaš je li se onda obavlja nužda u tuš kabinu ili krevet?", upitala je jedna korisnica u šoku. Uskoro je dobila i odgovor: "Srećom, imaju dvije četke pa može oboje", napisao je autor objave nakon što je bolje proučio spornu fotografiju.


"Gdje se ide na wc?", "Wc je ispod kreveta", komentirali su korisnici koji su također primijetili nedostatak toaleta.



Je li ovo balkon? / Foto: screenshot via Facebook marketplace


"Zamisli, tuširaš se, bolja/gora polovica ti leži u krevetu i ti iz zezancije poprskaš preko stakla, skroz ok zezanje", zamislio se jedan komentator, a autor objave je nastavio "maštati". "I još ovaj mini frižider pored tuš kabine, iskočiš iz tuša i možeš se odmah baciti na kuhanje", piše.


Odmor / Foto: screenshot via Facebook marketplace


>>>Ne biraj stan u blizini faksa: I još nekoliko neočekivanih savjeta za traženje studentskog smještaja<<<


Osoba koja useli u ovaj stan možda neće imati gdje obavljati veliku i malu nuždu, ali će barem moći odmoriti na kauču i vježbati na traci za trčanje koja se nalazi točno ispred vrata

Još vijesti