Anja Z u Nakon predavanja

Student iz Hercegovine voli 'Karlovac', a Dalmatinac 'Žuju'? Anketa pokazala koje je pivo među studentima uvjerljivi FAVORIT

Dilemama među studentima nikad kraja.

11. veljače 2021 14:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prošli vikend, nakon dugo vremena, studenti su ponovo okupili vani i družili se uz glazbu i pokoje pivo. Nakon što se južina povukla, a dojmovi o partyju se slegli, studenti su ponovno u miru mogli diskutirati o ostalim bitnim stvarima. Tako se u jednoj od studentski grupa na Facebooku pojavila anketa, koja je angažirala mnoge studente.


Hercegovac voli 'Karlovac', a Dalmatinac 'Žuju'


Naime, brucoši Petar i Ivan započeli su raspravu oko dva domaća brenda piva. Petar više voli i pije Ožujsko pivo, dok je njegov kolega Ivan skloniji Karlovačkom. Zanimalo ih je što kolege studenti češće konzumiraju na 'Savi', te su napravili mini anketu. Čiji odabir piva izgubi, morat će pobjednika častiti gajbom omiljenog piva. 


...Ne znaju kada stati: Istraživanje pokazalo da studenti ne prestaju cugati dok ne budu pijani 'kao zemlja'...


U anketi je do pisanja članka glasalo 2095 studenata, a njih 62.3% (1.306 studenata) izjasnilo se da češće pije Karlovačko. Njih 37.6% (789 studenata) favorizira "Žuju". Kako nam govori Petar, on i kolega Ivan rasprave vode otkad su se upoznali


foto: Screenshot Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - 'Sava'


"Uglavnom je to rasprava između naših korijena, pošto sam ja Hercegovac, a on Dalmatinac. Anketa je nastala sasvim slučajno, prilikom druženja na Savi. Došlo je do male svađe koja je piva bolja, između mene koji preferiram Ožujsko pivo i mog kolege koji preferira Karlovačko. Anketom sam htio potvrditi da većina na Savi dijeli moje mišljenje o Žuji, ali rezultat je bio na strani Karlovačkog. Sve u svemu zadovoljan sam provedenom anketom. Izgubio sam okladu i sad sam dužan Ivanu 'gajbu' pive u nadi da će i meni nešto udijeliti", pojasnio nam je Petar.


Kako to obično biva, ispod ankete se razvila živahna virtualna rasprava. Pojedini su na anketu o pivu morali otvoriti pivu kako bi ispratili glasanje. Drugi pišu da je "pola litre Karlovačkog piva 10 kn i tu je kraj rasprave".


...Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom...


Bilo je i interesantnih recenzija ljubitelja hmeljskih pripavaka


Bilo je i pokušaja "kupovine" glasova od strane Petra. "Tko glasa za žuju, dobiva gratis Heineken", napisao je. Druga strana nije ostala dužna. "Tko glasa za karlovačko, časti pićem u svom kafiću", uzvratila je druga strana. Pojedinima su obje opcije "smrtonosne", ima i onih koji su ipak na strani favorita čak i kad isti gubi. "Tko god stavi karlovačko, iskreno ne zna šta je piva", smatra jedan student. Neki su Ožujsko usporedili sa sredstvom za pranje posuđa, a jedan studentica poručila je da "Žujom ne bi ni šparoge zalila".


...'Mislim da je alkohol zastrašujuć': Kako izgleda život studenata koji ne žele uopće cugati s ekipom tijekom faksa?...


Ne sumnjamo da bi rasprava između poznavaoca i konzumenata hmeljskih napitaka mogla potrajati i dalje, no u ovom je slučaju Karlovačko odnijelo premoćnu pobjedu. Ali, to ništa ne znači fanovima Ožujskog. "Ožujsko pivo je i dalje moj favorit, izuzetno je kvalitetan, dobrog okusa i jednostavno sam naučen na njega jer se troši u moj užoj i široj obitelji. Mom kolegi je Karlovačko favorit iz istih razloga zbog kojih je meni Žuja, ali i zbog toga jer su sponzor njegovom kafiću. Zahvaljujem se svima na odazivu i nadam se da će uskoro biti još tema za nove ankete", poručio je Petar.  


Za kraj možemo samo dodati: "Neka pije tko što hoće!"

Još vijesti