Anja Z u Nakon predavanja

Student i profa u Potjeri: Nadmašili lovca i osvojili pozamašnu svotu novca!

U večerašnjoj epizodi popularnog HRT-ovog kviza Potjera, student i profesor uspjeli su nadmašiti lovca i osvojiti 98 tisuća kuna.

29. prosinca 2020 10:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Filip Vinković je 19-godišnji student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koji je u predstavljanju rekao da voli trčanje, pub kvizove, a povremeno odigra s prijateljima nogomet ili košarku.


...Lovac i natjecateljica nisu znali odgovor na pitanje o hrvatskom nogometašu - znaš li ti?...


Početnu minutu 'odigrao' je odlično i s osam točnih odgovora skupio 28.000 kuna, a taj je iznos obranio i na ploči protiv lovca Krešimira Sučevića Međerala. Kapetan ekipe Matej, profesor povijesti iz Zagreba, uzeo je višu ponudu i obranio 70 tisuća kuna. Preostala dva kandidata nisu prošla u završnu potjeru pa su Filip i Matej zajednički pokušali osvojiti 98.000 kuna i - uspjeli.


Skupili su 14 koraka ispred lovca, a tri put su ga i 'vraćali' nakon njegovih netočnih odgovora. Na kraju je lovac Krešimir ostao kratak za tri odgovora, skupio ih je 11, a Filip i Matej došli su do velikog ostvarenja te će zajednički podijeliti 98.000 kuna.Jedno od pitanja koje Krešo nije znao bilo je i koja je boja kose zaštitni znak stripovskog negativca Jokera, što su Filip i Matej odgovorili točno – zelena.


...Student komunikologije vratio se u Potjeru i nadmašio Kotigu: Ekipi osigurao 40 000 kuna...


"Tako je to kad igramo bez bubice, odmah izgubimo", našalio se Krešo na kraju te čestitao dvojcu i dodao da mu je drago što nagrada ide u ruke jednog nezaposlenog i jednog studenta.