L.B. u Nakon predavanja

Student medicine završio u invalidskim kolicima pa postao hit na TikToku – pogotovo među djevojkama: Provjerite zašto

Tijekom prošle zime, 21-godišnjem Jimmyju Janu život se promijenio u sekundi.

30. ožujka 2022 15:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom na COVID "zaključavanje" na području Novog Južnog Walesa u Australiji te online nastavu koju su organizirali na njegovom sveučilištu, Jimmy je odlučio zimu provesti u kombiju, na području planinskog lanca Snowy Mountains, piše ABC News.


>>>Nevjerojatna studentica Kristina! Roditelji je ostavili kao dijete, a danas roni, bavi se modelingom i sama financira svoj studij<<<


"Učio sam u svome kombiju, a uz to sam skijao i snowboardao svaki dan", kaže Jimmy. "Jednog jutra tijekom skijanja odlučio sam skočiti", prisjetio se. Kako dalje pojašnjava, loše je skočio, a pri slijetanju je slomio leđa i ozlijedio leđnu moždinu.


Nakon skijanja i snowboardanja - invalidska kolica


Kao student medicine, Jan je odmah znao da situacija nije dobra jer nije osjećao noge kad se osvijestio nakon pada. Nakon što je vidio snimke kralježnice, uvidio je da je pomaknuta preko leđne moždine. "Znao sam da vjerojatno neću moći hodati. Paraliziran sam od pupka nadolje. Za kretanje ovisim o svojim invalidskim kolicima", govori.


>>>Nakon ispita student FSB-a doživo moždani udar: Imao sam 23. godine, pripremao završni ispit...<<<


Od nesreće, živio je u bolnici u Sydneyju. Upravo je iz svoje bolničke sobe objavio prvi video u kojemu pojašnjava kako je završio u invalidskim kolicima. Video je otad pogledan gotovo 20 milijuna puta, a na TikToku je, u samo mjesec dana, dobio 400 tisuća sljedbenika.


"Nisam imao pojma da će se to dogoditi", kaže Jan. "Mislio sam da je to zanimljiva priča za ispričati i podijeliti ju s drugima koji ne znaju dovoljno o ozljedama kralježnice i leđne moždine", govori.


Nakon mnogih komentara osoba diljem svijeta, Jan je shvatio da je još mnogo toga potrebno učiniti kako bi se nadišla stigma o osobama s poteškoćama u kretanju. "Smatram da mnogi invaliditet smatraju velikom preprekom i smetnjom u životu. Zbog toga mislim da je jako bitno svijetu pokazati kako je to zbilja", izjavio je.


>>>'Moramo se čuvati mi muški': Ovaj hrabri student kineziologije pobijedio je rak testisa – dvaput<<<


Nakon otpusta iz bolnice, Jan se planira vratiti na fakultet i nastaviti sa studijem medicine, no i dalje će na društvenim mrežama dijeliti svoje iskustvo života s invaliditetom. "Šalju mi mnogo zanimljivih pitanja što mi pokazuje da su ljudi znatiželjni i da žele znati", kazao je Jimmy. "Pretpostavljam da je jako teško takva pitanja postavljati u četiri oka, ali TikTok je drugačiji jer možete prokomentirati što god želite", dodaje.


Zbog svog pozitivnog duha i optimističnog karaktera, Jimmy je na društvenim mrežama stekao popriličan broj obožavateljica. Njegov TikTok video naziva "Boyfriend Application" (Prijava za dečka), dosad je pregledalo više od 14 milijuna TikTokera, a u njemu na duhovit način pokušava pojasniti sve pluseve koje donosi u vezu kao potencijalni materijal za "bolju polovicu".


"Neće nikad pobjeći od vas", "premium mjesto za parkiranje", "ključ za posebnu ljuljačku", samo su neki od benefita koje nabraja budućoj partnerici.


Zbog ovo videa, mnogi su korisnici društvenih mreža predložili da upravo Jimmy bude novi "Bachelor" u popularnom reality-showu.


>>>Probila led u Madridu: Ovo je prva hrvatska studentica u kolicima koja je otputovala na razmjenu<<<


Jimmy i dalje misli da je svijet na njegovom dlanu, veseli se privođenju studija kraju te radu u medicinskoj struci. Kako tvrdi, nije izgubio svoj dječački smisao za humor i šarm koji i dalje osvaja mnoge djevojke diljem svijeta koje, barem ako je suditi po komentarima, ne bi imale ništa protiv da im upravo Jimmy bude partner.


izvor: abc.net.au, pedestrian.tv

Još vijesti