Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'Nijedna menza nema ovako dobre tete...' Studenti nose bombone u znak podrške osoblju u štrajku! Tete oduševljene: 'Pokazali su da im je stalo do nas…'

U petak su prosvjedovali pojedini djelatnici Agencije za studentski standard, pod čijom je nadležnosti i studentska menza u Zadru.

19. listopada 2020 16:00
'Nijedna menza nema ovako dobre tete...' Studenti nose bombone u znak podrške osoblju u štrajku! Tete oduševljene: 'Pokazali su da im je stalo do nas…'

'Nijedna menza nema ovako dobre tete...' Studenti nose bombone u znak podrške osoblju u štrajku! Tete oduševljene: 'Pokazali su da im je stalo do nas…' Foto: MojFaks

Predsjednik štrajkaškog odbora Tomislav Kiš na konferenciji za medije ponovio je zahtjeve štrajkaša i istaknuo da oni štrajkaju "za princip". Štrajkaši su rektorici Vican i Agenciji za studentski standard zamjerili što su zaposlili studente preko student-servisa kako bi menza radila za vrijeme štrajka te što su naručili catering kako bi kompenzirali štrajk kuharica. "Mi se ovdje svađamo radi plaće, ali ne na način da štrajkamo za novce. Ne tražimo veću plaću, nego štrajkamo za princip – želimo se dogovarati za plaću, a ne da nam se ona određuje", poručio je Kiš.


...Nema ih na meniju, a studenti ih žele: Ovo su top specijaliteti koje biste rado vidjeli u menzama...


Sa Sveučilišta u Zadru, osnivača Agencije, nakon objavljenog štrajka stiglo je priopćenje u kojemu navode da su djelatnici izmanipulirani te se ističe da će prehrana studenata biti organizirana bez obzira na štrajk.

"Nijedna menza nema tako dobre tete"


Studenti koji se svakodnevno prehranjuju u zadarskoj menzi odlučili su pružiti podršku radnicama menze, ostavljajući im danas po jedan bombon prilikom posjete restoranu, ali i dijeleći pozitivna iskustva koja su doživjeli s "tetama iz menze". 

foto: Facebook @Sveučilište u Zadru

"Uvijek su mi davali najveće doze hrane i kad nije trebalo. Podrška tetama", komentirao je jedan student.

Još jedna studentica je suglasna i kako je u grupi na Facebooku napisala, nijedna menza nema tako dobre tete.

"Tete koje nisu samo ondje da rade, već nas tamo uvesele, posebice kad su ispitni rokovi, uvijek nam daju neki prigodan savjet ili se našale i poprave nam te grozomorne dane, a da ne govorim da su  puno brže od studentica koje su radile danas. Da ne govorim o redu koji je bio ispred menze i način na koji su posluživale studente. Doslovno nisu ni znale što je na meniju da nisam niti dočekala ručak te sam si sama napravila sendvič. Zar nije žalosno da mi studenti kojima je hrana vrlo bitna za učenje i razvoj moramo živjeti na sendvičima dok ne date ona minimalna prava koja traže naše drage tete iz menze. Koje se znoje i kuhaju u menzi dok neki sjede u svojim uredima. Sram vas može biti, ta i vi ste nekad bili studenti i znate i sami koliko je prehrana bitna, a pogotovo nama koji smo u studentskom domu gdje nema kuhinje. Podrška tetama!!!",  komentirala je studentica.

Davale duple porcije trudnoj studentici


...Nema mamine kuhinje za te pare! Privatni ugostitelji ne žele hraniti studente – otkrivamo i zašto...


Duple porcije u menzi su svačiji san, a jednoj studentici on se zahvaljujući tetama u zadarskoj menzi ostvario.

"Nikad neću zaboraviti kad bi mi čuvale \'bolju\' hranu dok sam bila trudna. A porcije kao da sam stvarno jela za dvoje. Svaka čast ekipi iz menze. Od svih mi najviše falite. Pozdrav s Hvara", poručila je ova studentica. 

...\'Zašto moramo jesti sirovu hranu?\': Dubrovački studenti na rubu očaja pa pokazali kakva im se grozna jela serviraju...


Tetama ovi bomboni i podrška puno znače


Simbolični bomboni koje studenti nose tetama u menzi njima mnogo znače.

"To je bio znak podrške naših studenata nama. Mi smo im zahvalni na tome jer su pokazali da je njima stalo do njihovih teta... Mi u tome ne vidimo ništa loše, naprotiv, pokazali su svoju ljudsku stranu", za naš portal kazala je jedna od teta koja radi u menzi. 

A.Z.
foto: MojFaks