L.B. u Nakon predavanja

[FOTO] Studentica farmacije rastura u bodybuildingu: Mlada Splićanka već je dvostruka svjetska prvakinja

Iako se bodybuilding često povezuje s muškacima, ova dvadesetdvogodišnja Splićanka razbija sve predrasude.

1. veljače 2022 17:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Anamaria Medak, ambiciozna je studentica četvrte godine farmacije. Splitsku je adresu zamijenila zagrebačkom radi obrazovanja. U sportu je od malih nogu, trenirala je atletiku i ples, piše Dalmacija danas. U teretanu je po prvi puta ušla sa sedamnaest godina, a bila je to čista znatiželja.


Dvostruka svjetska prvakinja


"Trenirala sam atletiku i bavila se plesom kao dijete. Sa svojih 17 godina odlučila sam ući u teretanu da vidim kako to funkcionira. Bez ikakvog motiva. Međutim, meni se to svidjelo. Nakon godinu dana pokazali su se prvi rezultati. To me je guralo da idem dalje i da ne posustajem. Nakon šest godina, evo me kao dvostruka svjetska prvakinja u bodybuildingu", ispričala nam je Anamaria Medak.


>>>Budući fizioterapeut impresivnih mišića: Brucoš Ian niže medalje na natjecanjima u dizanju utega<<<


U rujnu prošle godine nastupila je na ultrajakom međunarodnom natjecanju Arnold Classic Europe koje se, u organizaciji jednog od najpoznatijih svjetskih bodybuildera i glumaca, Arnolda Schwarzeneggera, održalo u španjolskoj Sevilli.


Nastupila je u kategoriji Wellness do 168 cm gdje je u konkurenciji 11 natjecateljica uvjerljivo pobijedila ispred dvije Talijanke. Potom je u apsolutnoj kategoriji u kojoj se bira najbolja između četiri pobjednice po visinskim kategorijama, Anamaria pobijedila predstavnice iz Rusije, Poljske i Meksika.


Strogi režim prehrane i brojanje svakog zalogaja


"Za sudjelovanje na prvenstvu odlučila sam se prije dvije godine. I tada sam započela na izgradnji figure. Izmjenjuju se periodi definicije i mase. Trenirala sam teško, bilo je mnogo odricanja. Same pripreme za natjecanje su trajale šest mjeseci. U tom periodu sam bila na stogom režimu prehrane. Brojala sam svaki zalogaj. Uz to ide i kardio trening", započela je opisivati svoje iskustvo Anamaria.


>>>Buđenje u 5:30 i kardio natašte: Mišići studenta Brune oborit će vas s nogu<<<


Odgovorila je i na pitanje kako uspije uskladiti obveze na fakultetu s treningom i pripremama za natjecanje, posebice u zadnjim tjednima i danima.




"U početku mi nije bilo nimalo lako, no s vremenom sam našla režim koji mi odgovara. Balansiram sve, ali uz puno odricanja. Trenutno je vrijeme na mojoj strani, jer su predavanja online pa stignem i učiti i trenirati. A natjecanja su uglavnom u rujnu, listopadu i studenom kada nemam puno fakultetskih obveza pa mi se sve posloži kako treba", kazala je vesela Anamaria.


>>>Znate li što je bikini fitness? Studentica Ema je državna viceprvakinja u sportu koji cijeni ljepotu i mišiće<<<




Više pročitajte ovdje.


izvor: Dalmacija danas

Još vijesti