Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Studentice se sve češće 'druže' s bogatim frajerima koji im plaćaju faks i ostale troškove

Dugovi se gomilaju, stanarina se mora platiti, jednako kao i hrana, skripte i sve ostalo što je potrebno jednom studentu. Država po običaju kasni sa stipendijama, a i roditeljima kasni plaća i mirovina. Novca nikad dosta. I što sada? Možda je sugar daddy rješenje?

31. svibnja 2016 19:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako još niste čuli za ovaj izraz ili, bolje rečeno, cijeli sustav koji jako dobro funkcionira, sada ćete sve saznati. Naime, preko Velike Bare svakim danom sve su popularniji web siteovi koji spajaju studentice s muškarcima dubokog džepa koji im u zamjenu za izlaske plaćaju studentske dugove.

Stručnjaci kažu da su ovakve stvari postojale otkada je izumljeno studiranje (sjetite se samo – bogate mecene i siromašni studenti umjetnosti!), međutim zahvaljujući internetu posebno su popularizirane posljednjih nekoliko godina. Da bi stvar bila još misterioznija, nitko se nije posebno pozabavio istraživanjem ovog fenomena pa se zapravo ne zna koliko je cijeli sustav siguran, tako da možemo reći da mnogo toga zapravo ovisi o – sreći.

Light prostitucija ili...?


Jedni \'sugar daddies\' nazivaju \'light prostitucijom\', drugi kažu kako se studentice upuštaju u nešto mnogo gore nego što je studentski dug, a treći kažu da se radi o odličnom izvoru rješavanja velikog životnog problema. Dakle, kao i uvijek – sve je stvar percepcije. I iskustva, dodali bismo.

Također, mnogi podsjećaju kako nije neobično niti išta novo da se studenti okreću svom tijelu i općenito seksualnim uslugama kako bi platili nagomilane dugove studiranja. Nerijetko tako zarađuju escortom, skidanjem pred web kamerama, striptizom te \'čistom\' prostitucijom. Razlika između ovog svega i \'sugar daddies\' jest u tome da je potonje relativno novi pojam o kojem se ne zna mnogo, ali koji je sve popularniji.Laka i brza lova


Među najvećim problemima je stanarina koja je veoma visoka i obično odlazi na najveći dio studentskih troškova. Nakon toga je prehrana, potom skripte i sve ostalo. Mnogi studenti pronalaze razne načine za podjelu troškova pa tako žive i sa nekoliko cimera ili pronalaze freelance poslove. No, i sami znamo kako se sve ovo svodi na puko preživljavanje. Ono što je zapravo u cilju svakom studentu je pronalazak što veće količine novca u što kraćem vremenu na što lakši, odnosno brži način. Već pogađate, seksualne usluge nude upravo sve to!

>> Seks na prvom dejtu - DA ili NE? Odgovori hrvatskih studenata će vas iznenaditi

Neke od najpoznatijih stranica za pronalazak sugar daddies na američkom tržištu su Craigslist.com, Backpage.com te SeekingArrangement.com. Neke od studentica imaju po nekoliko sugar daddies odjednom, dok druge imaju po jednog po studentskoj godini. Primjerice, jedna od rijetkih koja se usudila pričati o svemu kaže kako ima dva sugar daddies, jednog kojeg viđa povremeno te drugog koji je nalik običnoj vezi s dečkom.

Ne zaboravimo, na ovim web siteovima postoje i \'sugar mommies\' za studente. Međutim, zainteresiranost \'sugar daddies\' za studentice daleko nadmašuje zainteresiranost \'sugar mommies\' za studentima.

Primjerice, stranica SeekingArrangement.com  započela je s radom 2006. godine, prve studentice za ovakav oblik suradnje počele su se prijavljivati 2010. godine. Tada ih je bilo oko 79.000 zainteresiranih (i to iz cijelog svijeta, ne samo SAD-a!), a danas ih ima gotovo pa 2 milijuna!

>> 9 vrsta seksa koje ćeš isprobati tijekom studija

Korisnice kažu kako seks nije neophodan, ali se pretpostavlja. Također, iako rijetko, neki od ovakvih veza završe čak i brakom. No, jedna studentica, korisnica \'sugar daddies\' usluga zaključuje: \'Ovaj odnos mi donosi mnogo toga dobrog na razne načine. Putujemo zajedno, imamo zdravu vezu, uživam više u životu. Treba imati na umu da je ovo nagodba, ne romantična ljubav. To je – posao.\'

N.LJ.J.

Foto: Shutterstock