V.K. u Nakon predavanja

[FOTO] Sramota na kojoj spavaju studenti: Novi ravnatelj SC-a 'kresao' plaću samo da kupi nove madrace

Pogledajte na čemu su spavali...

2. kolovoza 2021 15:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U našoj regiji svi studentski domovi imaju nekoliko istih karakteristika. Osim što su to sobe pune života, karakterizira ih i skučenost prostora, ali i namještaj koji se koristi generacijama - ne samo stolovi, lampice, već i madraci. I dok su naši studenti nešto sretniji pa su domovi kod nas uređeni novijim namještajem, u susjednoj nam Bosni i Hercegovini tek kreću s uređenjem prostora u kojima studenti žive.


>>>'Drma' sveučilišnim gradom u kojem studenti imaju NAJBOLJI standard: Obnovio stari dom, a sad želi napraviti novi<<<


Uništeni i prljavi madraci postaju dio prošlosti! / Foto: screenshot via Facebook@Amar Dovadžija


Lijepu vijest na svom Facebook profilu podijelio je Amar Dovadžija, novi direktor Studentskog centra u Nedžarićima. Kako stoji u objavi, ovaj je direktor stavio administrativnu zabranu na svoju plaću u iznosu od 300 maraka (nešto više od tisuću kuna) kako bi mogao financirati studentima nove madrace.


>>>Pomama za mjestima u studentskim domovima: Čak 10 tisuća prijava, a kreveta samo 6500<<<


>>>[FOTO] Je li ova najljepša studentska soba koju ste vidjeli? Pogledajte zašto su ove fotografije postale viralne<<<


"Svaka promjena kreće od nas samih!", napisao je u svojoj objavi uz koju je priložio slike starih, vidno uništenih madraca na kojima su studenti donedavno spavali. "Ovo su madraci, cca 200 komada, na kojima su spavali naši studenti, a nečija djeca i oni su od jučer, petak 30. srpnja, prošlost u SD Nedžarići", pojasnio je.


Studenti će zasigurno bolje spavati kad ovi madraci odu u prošlost!/Foto: screenshot via Facebook@Amar Dovadžija


Kako dalje kaže u objavi, svjestan je činjenice koliko mu je plaća pa je odlučio dio dati upravo za dobrobit studenata i njihovog standarda. "Uzimajući u obzir kompletno stanje u kojem se nalazi JU 'studentski centar' Sarajevo, a svjestan odgovornosti koju sam preuzeo, smatram da je plaća direktora ustanove vrlo visoka, te sam pokrenuo postupak administrativne zabrane na plaću direktora ustanove u mjesečnom iznosu od 300,00 KM, a koja će za početak biti usmjerena za nabavku 30 madraca u Studentski dom Nedžarići", napisao je uz fotografije.

Još vijesti