Mojfaks.hr u Nakon predavanja

7 trikova za lakše preseljenje u dom: Skupljajte vreće za smeće i role wc papira - trebat će vam

Sezona selidbe u studentske domove uskoro počinje, a baš kao i svaka druga selidba, predstavlja jedan od stresnijih trenutaka u životu. Dok će neki studenti prvi put useliti u dom i 'odletjeti' iz obiteljskog doma, drugi su već 'iskusni' kada je o selidbi riječ pa je dobro poslušati koji njihov savjet koji će olakšati cijelu situaciju.

23. kolovoza 2017 13:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bez obzira na to selite li prvi put ili peti, selidba je uvijek prava muka. Znaju to dobro i studenti koji su selili u domove jer ipak je to nova situacija, brucoši nisu sigurni što sve trebaju ponijeti, a uz to se javlja još jedan problem: kako sve te stvari što lakše preseliti?

"Stariji" i iskusniji stanovnici doma već znaju određene "cake" i finte koje bi svakom brucošu olakšale selidbu u dom, a mi smo pretražili internet kako bismo pronašli 7 najkorisnijih trikova za lakšu selidbu:

#1: Stavite odjeću na vješalice, a preko nje vreće za smeće



Izvor: Pinterest

Kada čujemo o selidbi odjeće u vrećama za smeće uglavnom zamišljamo nabacanu robu u vrećama jer ju je tako lakše nositi nego u koferima. No, ovdje se radi o tome da odjeću stavite na vješalicu i preko nje vreće za smeće jer se tako neće zgužvati pa nećete morati trošiti vrijeme na glačanje.

#2: Vatica u šminki



Izvor: society19.com

Normalno je da će djevojke sa sobom u selidbu ponijeti kozmetiku kao i šminku pa je ovaj savjet zlata vrijedan ako ne žele da im se primjerice puder raspe svuda po torbi. Studentice trebaju staviti vaticu u šminku koja bi se mogla "razbiti" pa napraviti kompletan nered poput pudera u kamenu, sjenila i rumenila.

#3: Kutiju za prvu pomoć držite pri ruci



Izvor: Pinterest

Tijekom selidbe, ali i općenito, mogu se dogoditi male nezgode kao ona da se porežete na papir u koji ste zamotali pojedine stvari i slično. U takvim situacijama želite imati kutiju za prvu pomoć kraj sebe, ali to ne mora biti tipična kutija prve pomoći kakve kupujemo za automobil, nego vaša vlastita. U nju možete staviti flastere, škarice, tablete protiv boli, antiseptičko sredstvo i dr.

#4: "Carello" glavu čuva



Izvor: jessicaslaughter.co

Realno, u "carello kolicima" možete ponijeti određene stvari pa vam može biti lakše, ali, ono najbitnije – u njemu možete preseliti grickalice i slatko. Ako se pitate "što će mi baš tada grickalice i slatko?" vidjet ćete nakon što doživite mini živčani slom tijekom selidbe pa vam treba čips za smirenje baš kao i čokoladica koja će vam vratiti energiju. Osim toga, tko ne bi htio imati "carello" sa slatkišima odmah do glave?

#5: Kutije za pohranu su najbolji prijatelj za vrijeme selidbe



Izvor: homearchite.com

Kartonske kutije su isto dobre za selidbu, ali kutije za pohranu su od plastike što je svakako čvršći materijal, odnosno, pogodniji za selidbu. Nakon što u njima preselite stvari one su zaista dobre za pohranu stvari – od odjeće, obuće pa sve do starih skripti te ih možete držati ispod kreveta ili u ormaru.

#6: Nakit unaprijed spakirajte



Izvor: society19.com

Studentice će u dom sigurno nositi nešto nakita, a one koje ga imaju puno i to ogrlica, narukvica i naušnica trebaju svakako to prije pripremiti. Kako se nakit ne bi upetljao ili se negdje izgubio valjalo bi od stiropora napraviti manju površinu, na to staviti bumbačice te "okačiti" nakit kao što je prikazano na fotki.

#7: Prazne role wc papira pomažu tijekom selidbe "sitnih" stvari



Izvor: Pinterest

Male, ali bitne stvari poput različitih kablova, olovaka i sličnih stvari koje nam uvijek trebaju, ali ih je lako zaboraviti, izgubiti itd., mogu se staviti u wc role. Naime, prazne role wc papira možete zajedno držati pomoću selotejpa ili špagice, u njih staviti kablove koji vam trebaju i to staviti u kutiju. Tako znate da vam se kablovi neće zapetljati, a bit će lijepo složeni na jednom mjestu.

...Vodič za unajmljivanje: upozorenja i savjeti koji će ti pomoći da nađeš super stan i normalnog stanodavca...


...Rezerviraj smještaj po svom guštu! Mali vodič za odabir soba u najvećem zagrebačkom domu...


...Kako izgleda tvoja studentska gajba? Zavirili smo u sobe zagrebačkih studenata...


Ivana Petrić
foto: Shutterstock

Još vijesti