V.K. u Nakon predavanja

Ekskluzivno! OTKLJUČAVAJU se vrata studentskog doma na Savi, ukida provjera ključeva i vraća život na klupice

Val nezadovoljstva ponovo je preplavio stanare legendarnog studentskog doma na Savi nakon što su osjetili ugrozu zbog obližnjeg pada bespilotne vojne letjelice, koja je sinoć iza 23 sata 'aterirala' opasno blizu najvećeg zagrebačkog doma.

11. ožujka 2022 20:35
dvoriste, klupice, krugovi, sava

dvoriste, klupice, krugovi, sava Foto: MojFaks

Kako pišemo danas cijeli dan, studenti preispituju sigurnost studentskog smještaja na Savi nakon nenadanog pada letjelice teške šest tona. Kako tvrde, sva su vrata zaključana iza 22 sata, a protupožarne stube vode u zaključane "kaveze".


>>>[VIDEO] Srušila se letjelica ispred doma na Savi: Studenti noćas spavali odjeveni, spremni za evakuaciju<<<


Kako nam govore studenti, i potvrđuje upravitelj Bošnjak, vrata se otključavaju u slučaju aktiviranja alarma, no ono što je problematično su povremena oglašavanja alarma tijekom godine, naoko bez očitog razloga, zbog čega su ih studenti počeli ignorirati.


kavez, sava kavez, sava Foto: provatna arhiva, M.B., objavljeno uz dozvolu/MojFaks

Kavez na požarnome stubištu... foto: privatna arhiva, M.B., objavljeno uz dozvolu


>>>[FOTO] Studenti strahuju: 'Kako bismo pobjegli da je letjelica pala na dom?' Izlazi za evakuaciju vode u KAVEZE<<<


Tijekom poslijepodneva neki su studenti najavili i mirno okupljanje pred zaključanim vratima kako bi poslali poruku da im je toga dosta, jer smatraju da ova protupandemijska mjera nema svrhe. Kako kažu, krađe se i dalje događaju, a neki od njih tvrde da zaraženi kolege ostaju u domu "preboljeti" koronu.


Izvanredni sastanak održan danas


No, kako nam javljaju iz Domskog odbora ovog doma, u planu su promjene!


>>>Popularni komičar 'zna' što se sinoć dogodilo na Savi: 'Roditelji studentima dronovima šalju pakete'<<<


Danas je održan sastanak izvanredni sastanak predstavnika stanara s članovima Uprave i zagrebačkog SC-a. Sastanku su nazočili Miro Bošnjak, ravnatelj zagrebačkog SC-a, Vlado Levak, pomoćnik ravnatelja za sektor "Studentski smještaj", Damir Majdak, voditelj sigurnosti Studentskog doma Stjepan Radić, Boženko Ćosić, upravitelj Studentskog doma Stjepan Radić te Mateo Josipović, predsjednik domskog odbora Studentskog doma Stjepan Radić koji nas je i izvijestio o novostima.


Život se vraća u dom i oko njega


Postignut je dogovor oko otključavanja vrata na čak tri lokacije (ulazi kod 9. paviljona, KIF-a i Roka bez ključeva, što su trenutni smjerovi ulaza od strane tramvajske stanice, južni ulaz prema domu odbojke i ulaz prema Kineziološkom fakultetu).


Osim toga dogovorena je i izrada dodatnog osvjetljenja i postavljanje video nadzora na ulaze prema Horvaćanskom zavoju (iza 6. i 7. paviljona) s ciljem otvaranja i tog ulaza u što skorijem roku.


>>>Studenti revoltirani! Najveći studentski dom u Zagrebu zaključan nakon 22 sata: 'Preskakala sam ogradu da ne spavam na ulici'<<<


Broj otvorenih ulaza u večernjim satima ovisit će o epidemiološkim mjerama i procjeni sigurnosti za studente-stanare studentskog doma.


Osim toga, prestaje i sustavna kontrola ključeva na ulazima u studentski dom, no sukladno ovlastima, djelatnici SCZG i ugovorene zaštitarske tvrtke i dalje imaju pravo nasumične provjere osoba koje ulaze u studentski dom radi provođenja sigurnosnih mjera.


Što se društvenog života tiče, suglašena je potreba za normalizacijom studentskih druženja stanara studentskog doma SD "Stjepan Radić" u području studentskog doma s naglaskom na prestanak ograničenja okupljanja na "klupicama".


Kako nam kaže predsjednik domskog odbora SD-a Stjepan Radić, Mateo Josipović, zadovoljni su postignutim dogovorom.


Izvještaju sa sastanka sa dodatnim informacijama možete pristupiti ovdje.


Velike vijesti za sve stanare!

Još vijesti