V.K. u Postani student

Gorko ćete zažaliti: 10 stvari koje većina studenata ne ponese u dom, a uvijek im trebaju

Rijetko kada selidbe prolaze glatko. Osim standardnih stvari koje uvijek selite, postoje i stvari kojih se sjetite tek kasnije - kada vam trebaju odmah i sad.

5. srpnja 2021 11:26
Studentska soba u domu

Studentska soba u domu Foto: MojFaks

Život u stanu ili domu svakako donosi svoje dobre strane, no moramo napomenuti kako ima i loših koje su odmah vidljive. Ako planirate selidbu u dom na jesen, ovo je 10 stvari kojih se rijetko sjetite uzeti, a kasnije van dobro dođu:


1.    Više od jednog kompleta pribora za jelo


Kad ste selili, sigurno ste od kuće uzeli samo jedan ili dva para maksimalno. No, tokom godine se uvijek dogodi da nam netko iz kuhinje "posudi" žlicu ili nož, i nikada ih ne vrati. Uvijek ponesite barem 2 para, jer čak i ako uvijek vraćate svoje stvari u sobu, a ne držite ih u kuhinji, dogodit će se dani kada vam se neće dati prati suđe nakon svakog obroka i ostavit ćete sve u sudoperu da se "odmače". Tada vam dobro dođe još jedna žlica, zar ne?


Foto: shutterstock by Zonda


>>>Ne može ni sendvič zauvijek! Top tema post-studentskog života: Kako se prehraniti bez menze?<<<


2.     Ventilator


Ne treba trošiti riječi o tome zašto je bolje ponijeti ventilator odmah. Kada krenu toplinski valovi, taman usred učenja za ispitne rokove, bit će vam drago što ne morate hodočastiti po trgovinama u kojima su svi već - rasprodani.


Foto: shutterstock By New Africa


3.    Kuhinjska krpa


Bilo da pripremate obrok, sušite svoje oprano posuđe ili samo trebate pridržati vreli lonac, vlastita kuhinjaska krpa uvijek dobro dođe.


Foto:shutterstock by FTiare


4.    Božićne lampice


Iako nije Božić, lampice u domu, kuhinji ili sobi uvijek daju neki posebni osjećaj, kao da ste ipak bliže kući. Bile one bijele ili u duginim bojama, lampice možete postaviti po ormarima, zidovima, prozorima, a ako imate samo jedan komplet, i on će vam biti dovoljan za kićenje božićne jelke.


Foto: shutterstock by ChristART


5.    Razdjelnici za ladice


Lako je ubaciti stvari u ladice ispod kreveta, no na taj se način vrlo brzo ondje stvori kaos. Iako ladice možete zatvoriti i na taj način ignorirati problem, situacija će u jednom trenutku zasigurno postati kritična. Razdjelnici mogu pomoći oko organizacije stvari u ladicama što će olakšati potragu u trenucima kad žurite na predavanje ili tijekom kuhanja.


Foto: shutterstock by Alex1983


6.    Koš za smeće s poklopcem


Iako imamo menzu, ponekad smo gladni usred noći ili preokupirani obavezama pa ne stignemo do menze kako bi pojeli kuhani obrok. Srećom, imamo svoje frižidere i sami spravljamo prvo što nam padne pod ruku. No, posebice u toplijim danima, koš se zna prepuniti voćem i povrćem zbog čega se vrlo brzo sobom počne širiti neugodan miris. U sobi koja vonja, teško se koncentrirati na učenje pa čak i gledanje omiljene serije.


Foto: shutterstock by horiyan


7.    Stepenasta stolica


Ovo je za sve buduće stanare doma koji su visoki "metar i šumsku jagodu". Kako ne biste puzali po stolovima i stolicama, ova mala praktična stvar spasit će vas, posebice ako skidate nešto s polica.


Foto: shutterstock by Scott-lee


8.    Preklopna stolica


Iako nije nužna, vrlo je korisna. Naime, zasigurno vam se dogodilo da ste pozvali kolege i prijatelje u sobu i svi odmah sjedaju na krevet. Bez obzira na vanjske vremenske uvjete, to je ponekad loša ideja. No, s preklopnom stolicom vam nitko neće sjediti u odjeći koju je nosio cijeli dan pokraj vašeg jastuka!


Foto: shutterstock by creativesunday


9.    Vješalice


Nije bitno jeste li se samo počastili nekim novim komadom odjeće ili vam je netko došao u posjet i nema gdje ostaviti jaknu. Vješalica nikad dosta.


Foto: shutterstock by Body Stock


10.    Tjestenina i umak od rajčice


Ako niste dosad, studentski su dani najbolji dani za naučiti kuhati neke osnovne obroke, a najpopularnija i najjednostavnija je upravo kombinacija ova dva sastojka. Najbolje od svega, u nju po volji i raspoloženju možete dodati mesne prerađevine, konzervu tune, povrće i začine kako biste "obogatili" kombinaciju.


Foto: shutterstock by Anna_Pustynnikova

"Šećer na kraju" je i sprej protiv insekata, posebice u ljetnom periodu. Kako biste se zaštitili od letećih "stanara", uvijek u sobi imajte sprej protiv kukaca, jer, vjerujte nam, trebat će vam!

Još vijesti