L.B. u Postani student

Do posla i prije diplome: Studij koji vam garantira odličan posao povisio upisnu kvotu za 40%

Stručnjaci računarstva tražena su 'roba' u cijeloj zemlji. Prepoznali su to i na ovome faksu.

9. travnja 2021 15:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tehnički fakultet u Rijeci od iduće akademske godine upisivat će četrdeset posto više novih studenata računarstva.


Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci iz ožujka 2021. godine, temeljem prijedloga Tehničkog fakulteta u Rijeci, upisna kvota na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva povećana je s 52 na 72 studenta, što će omogućiti većem broju učenika da upišu taj studij u akademskoj godini 2021./2022.


>>>Na crnoj listi OPET ekonomija i pravo! Pogledaj koji su najtraženiji i nepoželjni studiji po hrvatskim gradovima<<<


Do posla i prije diplome


Stručnjaci iz polja računarstva potrebni na tržištu rada i važni za razvoj grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske. Većina studenata računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci počinje raditi ili ima ponude za zaposlenje već tijekom studija – između ostalog i u vodećim IT gigantima poput Microsofta i Googlea.


Fakultet ima uspostavljenu suradnju s brojnim tvrtkama iz IT sektora, ali i šire, koje iskazuju veliku potrebu novim inženjerima u polju računarstva.


Interes sedam puta veći od upisne kvote


Navedeno potvrđuje utemeljenost preporuke HZZ-a za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2020. godinu, vezano uz potrebe za kvalifikacijama na nacionalnoj razini, koja sugerira da postoji potreba za povećanjem broja upisanih studenata na sveučilišnim studijima računarstva, a što vrijedi i za Primorsko-goransku županiju.


>>>Upišu faks, a već im se smiješi zarada: Studente ovog zagrebačkog faksa posao čeka i 3 godine prije diplome<<<


Od samog početka njegovog izvođenja, preddiplomski sveučilišni studij računarstva svake godine bilježi veći interes studenta za upis od broja dostupnih upisnih mjesta. U ak. god. 2020./2021. ukupni broj prijava u ljetnom roku bio je oko sedam puta veći od postavljene upisne kvote koja je tada iznosila 52 studenta. Slične su statistike bile zabilježene i u ranijim godinama.


Ukoliko razmišljate o upisu na ovaj studij, dodatne informacije dostupne su ovdje.

Još vijesti