Mojfaks.hr u Postani student

U najprestižnijem društvu: Ovo je TOP 10 najpoželjnijih studija među ovogodišnjim maturantima

Agencija za znanost i obrazovanje objavila je popis 10 najpopularnijih studija, gledajući omjer broja prvih prijava i kvote za upis u prvu godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2020.2021.

10. srpnja 2020 16:05
U najprestižnijem društvu: Ovo je TOP 10 najpoželjnijih studija među ovogodišnjim maturantima

U najprestižnijem društvu: Ovo je TOP 10 najpoželjnijih studija među ovogodišnjim maturantima Foto: MojFaks

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta Agencije za znanost i visoko obrazovanje, na dan 10. lipnja 2020., među studijskim programima čija je kvota veća od 10, gledajući omjer broja prvih prijava i kvote, najpoželjniji je studij Logopedije Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji ima kvotu do 80 mjesta, a prijavilo ju je 414 maturanata.


...Na ovaj TOP zagrebački faks možeš se upisati dok ispijaš jutarnju kavu u pidžami, šećeš uz more ili čekaš tramvaj...


Slijedi jednopredmetni studij psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji ima kvotu od 76 mjesta, a kod 371 maturanta bila je prvi izbor. Zatim slijedi studij Radiološke tehnologije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, čija je upisna kvota 40 mjesta, a broj je prvih prijava 196.

...Završila turizam, a upisala bi studij sestrinstva?! Evo što su ovoj maturantici savjetovale kolegice: \'Budi spremna na diskriminaciju...\'...


Listu svih studijskih programa s upisnim kvotama, brojem prijava, brojem prvih izbora te omjerom prvih izbora i kvote možete pogledati u tablici. 

...Najveće domaće sveučilište objavilo koliko brucoša prima: Na nekim studijima će ih biti MANJE, a drugih pak VIŠE nego lani – provjerite!...



foto:AZVO @Studij.hr

Riječ je o trenutačnim podacima koji se do objave konačnih rang-listi za upis mogu i promijeniti. Konačne rang-liste bit će objavljene 20. srpnja 2020. godine.

A.Z.
foto: arhiva/unin.hr

Još vijesti