V.K. u Postani student

[NORIJADA 2021] Jesu li ovo NAJBOLJE MASKE ovogodišnjih maturanata? Jedna gimnazija u samom je vrhu!

U samoinicijativnom okupljanju dogovorenome na društvenim mrežama, maturanti su oko podneva počeli obilaziti grad Zagreb u svojevrsnoj norijadi u vlastitome aranžmanu. No, čini se da su i u drugim gradovima odlučili proslaviti kraj školovanja kreativnim maskama i kostimima.

25. svibnja 2021 14:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Koji maturanti imaju najbolje maske? Mi smo za sada pronašli Freddie Mercuryje s usisivačima, Peaky Blinderse i ekipu iz La Case, Matrix i Harley Queen, sve iz čakovečke gimnazije! Stoga, kako bi mogli odabrati najbolju masku GODINE, taggajte nas na Instagramu i Facebooku i koristite hashtag #MojFaks kako bismo objavili i fotku vašeg razreda.


>>>[NORIJADA 2021] Zagreb maturantima organizira ONLINE KONCERT – oni imaju DRUGAČIJU ideju! Sprema li se norijada 'na crno'?<<<


Majice su ok, ali kostimi su  još bolji


Svi maturanti u Republici Hrvatskoj ovih dana obilježavaju kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja. I dok jedan dio Hrvatske njeguje tradiciju nošenja jednakih majica s maštovitim natpisima, zalijevanja prolaznika i vršnjaka vodom, posipanja brašnom, neke srednje škole poznate su po tradiciji kojom idu i korak dalje.


Peaky Blindersi u Čakovcu! / Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Tradicija kostimiranja maturanata njeguje se u nekoliko gradova diljem zemlje, poput Dubrovnika, Čakovca, Slavonskog Broda i Koprivnice, a neki za ovaj posebni dan pripemaju i cijeli program.


"Da svaki razred ima svoj kostim. Kod nas je običaj da na početku norijade svi imaju razrednu feštu, obloču se do jutra i takvi idu u školu kao povorka dok cijela škola (minus maturanti) gleda. I tako nakon 5-6 dana opijanja svoj zadnji dan nastave svaki razred maturanata izvodi svoj program (najčešće vezan uz kostim) pred cijelom školom u sportskoj dvorani", spominje jedan korisnik Reddita na ovu temu.


Jesu li bili sretni kada je Maneskin pobijedio na Eurosongu? / Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec definitivno je u samome vrhu što se kostima i maski tiče. Jedni su odlučili "break free" iz okova srednje škole i to su obznanili cijelom svijetu tako da su se obukli u Freddia Mercuryija, to jest, njegov legendarni kostim iz spota za pjesmu "I want to break free" legendarnih Queen-ovaca koji je izašao davne 1984. godine!


Drugi kostimi i maske također dolaze iz Čakovca, iz iste škole. I dok su se jedni odlučili za "Peaky Blinderse" koji su prije par godina pokorili Netflix i zaludjeli svijet, drugi su odlučili razbiti glitch u Matrixu, a treći pak pljačkaju banke po Španjolskoj. Ima i Avatara, gusara, pa čak i ekipe koja se kostimima osvrnula na vrijeme Crne kuge.


A zašto je ova gimnazija pri samom vrhu najkreativnijih izdanja svojih maturanata, najbolje dočarava nekoliko fotografija učenika završnih godina škole.


Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Crna kuga/korona? / Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"



Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Foto: screenshot via Facebook "Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec"


Danas NORIJADA!


Podsjetimo, večeras se u organizaciji Grada Zagreba održava online koncert za sve maturante, a već od podneva hrvatskom su metropolom počeli obilaziti maturanti u samoinicijativno organiziranoj povorci, baš kako su i najavili prije dva tjedna, o čemu smo prvi pisali.


>>>[NORIJADA 2021] Zagreb maturantima organizira ONLINE KONCERT – oni imaju DRUGAČIJU ideju! Sprema li se norijada 'na crno'?>>>


Za sve oni koji brinu zbog epidemiološke situacije, organiziran je i onlinekoncert u I. gimnaziji, kako nam je svojevremeno pojasnio Ivica lovrić iz gradskog Ureda za obrazovanje.

"Koncert na kojem će nastupiti Marko Kutlić i prateći band, s gostima: Matija Cvek, Nela Đinđić i Nika Turković, održat će se danas s početkom u 19 sati u I. gimnaziji, a prenosit će se uživo", kazao nam je Lovrić.


Hoćete li biti na koncertu ili u gradu?


Šaljite nam svoje razredne fotografije ili nas uz fotografije na Instagramu označite hashtagom #MojFaks i pokažite tko ima najbolje majice/maske ove godine.








Još vijesti