V.K. u Postani student

Fakultet i županija široke ruke: Ako upišete ovaj studij imat ćete besplatan smještaj i osiguranu stipendiju

Međimursko veleučilište u Čakovcu i Međimurska županija osim što pomažu mladima s potresom pogođenih područja, rade i na priljevu novih snaga u svoje područje, posebice u okviru stručnosti za Održivi razvoj.

18. svibnja 2021 15:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Međimursko veleučilište u Čakovcu objavilo je danas na svojim Facebook stranicama kako su, u suradnji s Međimurskom županijom, osigurali besplatni smještaj u učeničkom domu i stipendije za maturante s potresom pogođenih područja koji upišu stručni studij Održivi razvoj u Čakovcu.

Matija Posavec, sadašnji međimurski župan i dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan htjeli su dati i svoj doprinos u pomoći ljudima, posebice budućim studentima, stoga su pokrenuli inicijativu kojom je osigurano 10-ak mjesta u učeničkom domu, a financirat će Međimurska županija. Uz to, Međimursko veleučilište u Čakovcu ponudilo je stipendije za upis na stručni studij Održivi razvoj, kao i na ostale studijske programe.




"Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. U Međimurju se mnogo ulaže u obrazovanje, a kako smo uspjeli obnoviti učenički te izgraditi studentski dom, i snažno povezati obrazovni sektor s gospodarstvom, vjerujemo da će nam mladi ljudi, budući studenti doći ovdje i svoje stečeno znanje primijeniti u Hrvatskoj", poručio je župan Posavec.


Namjeru da budućim studentima osiguraju smještaj i stipendije predstavili su dekan Igor Klopotan i pročelnica Odjela za Održivi razvoj Magdalena Zeko.

"Međimursko veleučilište, osim obrazovnog i znanstvenog, svoj doprinos zajednici želi dati i pomaganjem u drugim područjima. Jedan primjer je ovakva pomoć budućim studentima s potresom pogođenih područja"
, izjavio je dekan Klopotan te uputio svoj poziv svim potencijalnim studentima s potresom pogođenih područja da prihvate ovu priliku i dođu studirati na Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Još vijesti