V.K. u Postani student

Veliki zagrebački faks se hvali: 'Upisujemo najbolje brucoše - jedan maturant imao čak 1000 bodova'

Kao jedan od najjačih i najpopularnijih fakulteta unazad nekoliko godina u Hrvatskoj, Fakultet elektrotehnike i računarstava u svoje klupe i dalje prima najbolje maturante Hrvatske.

23. srpnja 2021 15:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako su objavili na svojim službenim stranicama, prema upisnoj rang listi koja je objavljena u srijedu, FER u Zagrebu je popunio upisnu kvotu u ljetnom roku te s ponosom javljaju kako će od nove akademske godine njihovim hodnicima šetati 653 nova brucoša.


>>>Ako se danas upišete na OVAJ fakultet dobit ćete hrpu slatkiša: Čokolade, bomboni i keksići čekaju brucoše<<<


8 upalo izravno, jedan imao maksimalan broj bodova na maturi


Kako navode, od ukupno 653 maturanta, njih osam ostvarilo je pravo na izravan upis na FER, od kojih je jedan kandidat ujedno imao i maksimalnih 1000 bodova.


Od tisuću srednjoškolaca koji su na državnoj maturi iz Fizike postigli najviše bodova, njih čak 483 odabralo je FER kao prvi izbor za upis na fakultet i uspjelo ostvariti pravo na upis, a jednako impresivni rezultati odnose se i za Matematiku. Naime, 403 maturanata s najboljim rezultatima iz ovog predmeta pristupit će online upisima na FER-u. Inače, kao prvi izbor FER je prethodno označilo više od 1100 maturanata čime se nastavlja višegodišnji trend iznadprosječnog interesa srednjoškolaca za preddiplomske studijske programe "Elektrotehnika i informacijska tehnologija" i "Računarstvo".


>>>Najbolji hrvatski učenici birali slične studije: Ovih top 5 fakulteta upisuje 'creme de la creme' maturanata<<<


25 posto upisanih brucoša su djevojke


Također napominju i nekoliko dobrih vijesti, među kojima je podatak da je 25 posto ukupno upisanih brucoša – žena! Uz to, nova generacija studenata dolazi iz svih krajeva Hrvatske, dok najveći broj upisanih (47 posto) dolaze iz Zagreba, i to XV. gimnazije, Gimnazije Lucijana Vranjanina i Tehničke škole Ruđera Boškovića.


"Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa na FER na preddiplomske studijske programe koji se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku dobit će upute za pristup online upisnoj aplikaciji putem elektroničke pošte, na adresu evidentiranu u sustavu Postani student, a  u ponedjeljak i utorak (26. i 27. srpnja 2021. godine) trebaju dovršiti/potvrditi upis. Dolazak na fakultet radi potvrđivanja upisa nije potreban", napominju u svojoj obavijesti.


>>>[FOTO] Urnebesni odgovori s mature! Ovo su TOP 'biseri' ovogodišnjih maturanata: 'Ne znam to', 'Dobro pitanje', 'previše seksualno'...<<<


Podsjećaju kako će jesen započeti i novim preddiplomskim i diplomskim studijskim programima na engleskom jeziku, a osim stranaca, pravo na upis imaju i maturanti odnosno studenti iz Hrvatske. "Ovime FER započinje novu eru internacionalizacije uz tendenciju pozicioniranja Hrvatske na globalnoj karti visokog obrazovanja", kažu s fakulteta.


Mjesta ima u Šibeniku


Od jeseni se nastavlja izvoditi i preddiplomskoi sveučilišni studij Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori koji je smješten u Šibeniku, a na kojem nastavu izvode najbolji profesori FER-a i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u tome području.


Na tom je studiju za rujanski razredbeni rok preostalo 30-ak slobodnih mjesta, stoga, maturanti koji idu na jesenske rokove i dalje imaju mogućnosti upisati ovaj vrhunski fakultet.

Još vijesti