Mojfaks.hr u Postani student

Na još jedan TOP studij bez prijemnog! I ovaj zagrebački fakultet odustaje od dodatnih provjera znanja

Prošli tjedan, s FFZG-a su objavili da ove godine neće provoditi prijemni ispit za upis psihologije i anglistike. Dodatna testiranja iznimno ove godine ukinuo je i Stomatološki fakultet.

26. svibnja 2020 13:24
Na još jedan TOP studij bez prijemnog! I ovaj zagrebački fakultet odustaje od dodatnih provjera znanja

Na još jedan TOP studij bez prijemnog! I ovaj zagrebački fakultet odustaje od dodatnih provjera znanja Foto: MojFaks

Zbog protuepidemijskih mjera, ove godine upisi na nekoliko hrvatskih fakulteta vršit će se na temelju srednjoškolskih ocjena i uspjeha na državnoj maturi.

...Ne sanjate! Za drugi najpopularniji studij u Hrvatskoj ove godine NEMA PRIJEMNOG ISPITA...


Osim FFZG-a, koji ove godine ne provodi dodatna testiranja za svoje najpopularnije studije – psihologiju i anglistiku, Stomatološki fakultet za akademsku godinu 2010./2021. također je ukinuo test psihomotorike koji inače polažu svi kandidati za upis studija dentalne medicine.

...Top 5 fakulteta ove godine: Na najpoželjnijem studiju čak 8 maturanata bori se za 1 upisno mjesto!...


O obje odluke još se mora oglasiti i Senat Sveučilišta u Zagrebu.

Dentalna medicina uvijek popularan studij


Dentalna medicina popularan je studij. U odnosu na prošlu akademsku godinu, primijećuje se blagi porast broja kandidata, kako onih koji su prijavili ovaj studij, tako i onih koji su ga označili prvim izborom. Naime, 2019. godine zagrebačka dentalna medicina našla se na čak šestom mjestu što se poželjnosti zagrebačkih fakulteta tiče. Uz 672 prijave od kojih je 256 kandidata ovaj studij označilo prvim izborom, omjer poželjnosti iznosio je 2,84.

...Ovo su najprivlačniji fakulteti među maturantima: Jedan i dalje pri vrhu, ali je interes za nekim studijima ove godine pao...


Prošlogodišnja tablica...foto: azvo.hr

Za 90 mjesta ove se godine bori 745 kandidata, od kojih je njih 287 prijavilo ovaj studij kao prvi izbor pa dolazimo do brojke 3,19 kad je poželjnost u pitanju.

Ovogodišnja tablica...foto: studiji.hr/statistika

Ove godine u Rijeci prednjači što se popularnosti tiče: za 30 upisnih mjesta bore se 554 kandidata. Za razliku od zagrebačke Stomatologije, u Rijeci će se test manualne spretnosti održati online.

...Za jedno mjesto bori se čak 20 maturanata: \'Nismo očekivali toliku navalu!\' Još jedan grad u Hrvatskoj postao TOP destinacija za studente...


Za vrijeme trajanja testa bit će potrebna internetska veza, a za potrebe kontrole prilikom testiranja, aplikacija će pristupnika nekoliko puta tijekom izvođenja testa fotografirati pomoću prednje kamere koja mora biti u funkciji kako bi se provjerilo je li pristupnik u prostoriji sam i odrađuje li testiranje on osobno.

L.B./foto: unin.hr